Turistički vozić i dalje bez voznog reda

Turistički vozić i dalje bez voznog reda

Iako potpuno tehnički ispravan i spreman da upotpuni turističku ponudu grada, turistički vozić i dalje ostaje na depou „Komunalca“ čekajući dozvolu za saobraćanje

0

Turistički vozić, koji je kupljen pre pet godina i plaćen skoro šest miliona dinara, ni ovog leta nije stavljen u funkciju iako su iz Turističke organizacija Čačka više puta najavljivali da će to biti  najveća turistička atrakcija u gradu. Tek što je postavljen na mesto direktora Turističke organizacije, Vojin Jakovljević je takođe ambiciozno govorio o voziću, iako nadležni organi nikada nisu izdali odgovarajuće dozvole za njegovo saobraćanje, pa je sva prilika da će ova „velika turistička atrakcija“ još dugo boraviti na depou čačanskog Komunalca.

Jakoviljević kaže da je pre isključivanja iz saobraćaja proverena tehnička ispravnost vozića i da je utvrđeno da je u ispravnom stanju.

– Vozić je konzerviran pre nekoliko godina i tehnički je ispravan, tu ništa nije sporno, ali prema odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja on ne može da se koristiti u javnom saobraćaju. S obzirom na to da u Čačku nema mnogo prostora i lokacija na kojima bi on mogao da saobraća, pokušavamo da u dogovoru sa gradskim vlastima pronađemo neko rešenje. Jedna od ideja je da bi u budućnosti mogao da saobraća Parkom mladosti ili stazama u blizini gradske plaže, a drugo rešenje je Ovčar Banja, rekao je Jakovljević.

Do naredne letnje sezone…

Male su šanse da bi se vozić ove godine mogao pokrenuti, kaže Jakoviljević, ali se nada da će sledeće sezone on ipak prevoziti turiste.

– Imajući u vidu da se približavamo kraju letnje sezone, periodu kada vozić jedino i može da saobraća, ne verujem da će on biti u funkciji do kraja leta. Nadam da ćemo pronaći neko rešenje za narednu letnju sezonu, rekao je Jakovljević i dodao da je zbog bezbednosti svih sugrađana neophodno proći zakonske procedure, među kojima su razni atesti i dozvole Agencije za bezbednost saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR