U Arilju voda odnela puteve

U Arilju voda odnela puteve

0

Zbog obilne kiše i velike količine vode koju propusti i kanali za odvodnjavanje nisu mogli da prihvate, u Arilju je došlo do poplava zbog čega je rano jutros na području ove opštine proglašena vanredna situacija.

Predsednik opština Arilje Zoran Todorović je rekao da su pričinjene velike štete kako na stambenim objekitma, tako i na putnoj infrastrukturi.

– Prvo je počelo sa bujičnim potocima koji su velike štete naneli stambenim objektima i putnoj infrastrukturi u gotovo svim mesnim zajednicama na području Arilja. Situacija je vrlo alarmantna jer vodostaj na rekama još uvek ne opada. Locirali smo sve kritične tačke na kojima su prisutna izlivanja, ali mi iz lokalne samouprave nemamo mogućnost da zaštićujemo bedeme iz razloga što to nije naša nadležnost. U ovim vanrednim okolnostima smo angažovali sve mašine i skipove da sačuvamo mostove i da pokušamo da zaštitimo naše građane koliko je to u našoj moći, rekao je Zoran Todorović, dodajući da su i Rzav i Moravica u neprekidnom porastu.
Prema njegovim rečima vodozahvat Rzav od jutros u pet sati ne isporučuje vodu za piće i građani se za sada snabdevaju iz lokalnih akumulacija i rezervoara. Mnogi žitelji Arilja su ostali bez struje, jer su pojedine trafo stanice pod vodom.
– Što se tiče infrastrukture, situacija je katastrofalna, dogodilo se da je sve u šta smo ulagali godinama, voda  odnela za jednu noć, zaključuje Todorović.

POSTAVI ODGOVOR