U bresničkoj školi tople učionice

U bresničkoj školi tople učionice

0

Nastava u Osnovnoj školi „Đeneral Marko Đ. Katanić“ u Bresnici i pored loših vremenskih uslova i niskih temperatura održava se normalno. Školske prostorije se greju neprekidno, 24 sata, kaže Mira Dragutinović, direktorka ove škole i dodaje da mali broj učitelja i dece odsustvuje sa nastave. Ona jedinu zamerku ima na prevoz đaka, jer autobusi čačanskog Autoprevoza ne stižu do svih učenika.
– Mi, na sreću, ne spadamo u one škole u kojima mnogo dece izostaje. Imamo osam odeljenja u kojima, u proseku po odeljenju, dnevno izostaje po 2-3 učenika. Jedino se prvi razred razlikuje od ostalih, jer oko polovina učenika ne dolazi na nastavu zbog virusa. U okviru naše škole imamo i predškolsku grupu u koju takođe dolaze sva deca, tako da je od 125 učenika relativno mali broj izostanaka. Odsutnih nastavnika ima, ali ne u velikom broju, a mi u svakom slučaju organizujemo zamene tako da se nastava odvija normalno.

Škola se greje 24 sata

– Školske prostorije su dobro zagrejane jer ložimo oba kotla neprekidno zbog niskih temperatura. Jedinu zamerku imamo na prevoz jer nam autobusi ne idu do svih odredišta, odnosno do zaselaka u kojima ima dece koja treba da idu u školu. Ali roditelji se organizuju tako da deca ipak na vreme stižu na nastavu, rekla je Mira Dragutinović.

POSTAVI ODGOVOR