U čačanskoj bolnici ukinut konzilijum za pacijente obolele od raka

U čačanskoj bolnici ukinut konzilijum za pacijente obolele od raka

- Postavlja se pitanje šta će se desiti sa ljudima koji moraju ići na konzilijarne preglede koji se kasnije zakazuju u drugim gradovima, ko će snositi troškove toga i kako će najteži pacijenti putovati do tamo, pita dr Aleksandar Radojević

0
dr Aleksandar Radojević

U Opštoj bolnici u Čačku od pre mesec dana više nema konzilijuma za pacijente koji su oboleli od raka, kaže doktor Aleksandar Radojević, lekar ove bolnice i lider Grupe građana „Za napredniji Čačak”.

„Zar nije moglo drugačije?“

Radojević se oglasio u javnosti i postavio pitanje ko je odgovoran za donošenje odluke o ukidanju konzilijuma, ali i niz drugih pitanja.

– Postavlja se pitanje šta će se desiti sa svim tim ljudima koji moraju ići na konzilijarne preglede koji se kasnije zakazuju u drugim gradovima, Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, ko će snositi troškove toga i kako će najteži pacijenti putovati do tamo. Takođe, pitanje je koliko se na taj način gubi na kontinuitetu terapije i da li je to moralo da se dogodi. Ukoliko su u pitanju finansijski ili organizacioni problemi, da li se rukovodstvo bolnice obratilo nekome ko može da im pomogne, recimo kabinetu gradonačelnika, nevladinim organizacijama ili građanima koji su mogli da finansiraju te preglede koji su, po mojim saznanjima, zanemariljivog koštanja, pita dr Radojević.

POSTAVI ODGOVOR