Претрага
[rstr_selector]

U čačanskom porodilištu izjednačen rezultat, rođena dva dečaka i dve devojčice

Porodilište

porodiliste malaU porodilištu opšte bolnice u Čačku u prethodna 24 časa rođene su četiri bebe, i to dva dečaka i dve devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođena su dva dečaka.

Hitna pomoć

hitna-pomocHitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 108 puta, od toga je 46 pregleda obavljeno u ordinaciji, a 62 na terenu. U Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu su evidentirana 23 ambulantna pregleda i sedam kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć je obavila 75 pregleda u ordinaciji, a tri puta izlazila na teren.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike danas neće prijati većini hroničnih bolesnika. Kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima se posebno preporučuje da primene savete lekara. Kod osetlјivih osoba mogući su zamaranje, glavobolјa i nervoza. Savetuje se smanjenje aktivnosti u najtoplijem delu dana kao i adekvatna zaštita od UV zračenja. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, zbog kvara na vodovodnoj mreži u Konjević polju moguće je kratkotrajno zatvaranje vode dok traje popravka. U ostalim delovima gradskog vodosistema snabdevanje vodom je redovno. U Gornjem Milanovcu ovog jutra nema kvarova na vodovodnoj mreži  i u toku dana neće biti ni planskih isključenja vode.

Policijska uprava

policijaPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode su evidentirane na teritoriji Čačka i u njima je jedna osoba zadobila teške povrede, a jedna osoba je lakše povređena.

Stanje na putevima

radovi-put-znak-80x80Drugi dan ove nedelje nam donosi umeren intezitet saobraćaja, kako na autoputevima tako i na glavnim putnim pravcima u našoj zemlji. Vozačima se savetuje da u trenucima pojačanog saobraćaja  i većih gužvi imaju više tolerancije i strpljenja za volanom, a najviše na deonicama na kojima se izvode radovi. Zbog toga podsećamo na najaktuelnije radove u Moravičkom i delu Zlatiborskog okruga.
Do 22. juna produženi su radovi na deonici Pakovraće – Kratovska stena u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a do tada će se vozila naizmenično propuštati uz pomoć semafora.
U toku je rehabilitacija nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka pa se saobraćaj iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Do 25. juna izvodiće se radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih će se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje i na deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici, a usporen saobraćaj zbog radova je i na deonicama Požega – Divljaka i Požega – Arilje. Nastavljeni su radovi na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde će se saobraćaj do kraja juna odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, a za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone na snazi je zabrana kretanja.
Na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake.

Поделите вести