U čačanskom porodilištu juče rođeno sedam beba

U čačanskom porodilištu juče rođeno sedam beba

0
Image by sherwood from Pixabay
Porodilište

Lekari i babice u čačanskom porodilištu obavili su u toku prethodna 24 sata šest porođaja. Tom prilikom su rođeni tri dečaka i četiri devojčice od kojih su dve bliznakinje. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče su rođene dve bebe i to dva dečaka.

Elektrosnabdevanje

Prvi obilniji sneg u Čačku ove zime uslovio je veliki broj kvarova na elektro mreži. Dosta dalekovoda je bilo u prekidu, javljali su se kvarovi i u trafostanicama, a radnici čačanske ELD su uspeli da saniraju samo deo kvarova tako da su i dalje bez struje potrošači u Donjoj Trepči, Mojsinju, Vujetincima, gornjem delu Bresnice, Katrgi, Mršincima, Goričanima i delu Kukića. Na području Dragačeva jutros je registrovan kvar na dalekovodu zbog koga su bez struje Goračići, Dublje i Guberevci, a trebalo bi da bude saniran najkasnije do 11 sati.
U Gornjem Milanovcu i Ivanjici svi dalekovodi su pod naponom, a sitniji kvarovi na niskonaponskoj mreži, biće sanirani u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema većih kvarova, radnici Vodovoda će izvoditi radove u Ulici Nikole Pašića na menjanju šahtne ploče i u Parmencu u Ulici broj 6, ali neće biti redukovanja u snabdevanju vodom na pomenutim lokacijama.
U Gornjem Milanovcu će od 9 do 13 časova zbog radova na vodovodnoj mreži, prekid u snabdevanju vodom imati stanovnici Kragujevačke ulice, od preduzeća „Foka“ do kraja ulice, uključujući i ulicu Miloša Đurića i dečiji vrtić, a od 9 do 11 sati bez vode će biti naselje Brusnica, zaseok Jelići.

Stanje na putevima

Vozači danas mogu očekivati nešto bolje uslove za vožnju jer su padavine uglavnom prastale, jedino je na jugu Srbije moguć sneg, ali i kiša koja će se lediti pri tlu. Hladno vreme i niske temperature pojačavaju opasnost od pojave poledice, a poseban oprez potreban je na mostovima i nadvožnjacima. Učestali odroni su tokom prethodnog dana uslovljavali kratkotrajne prekide u saobraćaju na šta treba računati na putevima kroz stenske useke i klisure. Na jugu zemlje je dolazilo i do prekida saobraćaja zbog izlivanja reka.
Snega do 5 cm ima i na putevima područja Ivanjice, Sjenice, Kolubre, Novog Pazara, Valjeva, Požege i Užica. Zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima na putevima u višim delovima Ivanjice, Sjenice i Užica, kao i na deonicama Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona preko Divčibara, Valjevo – Debelo brdo i Kopaonik – Rudnica.
Prema podacima iz Uprave granične policije na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička i teretna vozila.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave juče se u Čačku dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povređeno, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca pet osoba zadobilo lakše telesne povrede.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većina hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama se povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije u vidu neraspoloženja i reumatskih bolova su moguće kod osetljivih osoba. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR