Претрага
[rstr_selector]
Image by Tawny Nina Botha from Pixabay

U čačanskom porodilištu jučerašnji dan protekao u znaku broja osam

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je osam beba, pet devojčica i tri dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije rođena ni jedna beba.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evedentirano je 79 intervencija, od kojih je 30 bilo u ordinaciji, a 49 na terenu. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je intervenisala 12 puta na terenu, a lekari su obavili i 40 ambulantnih pregleda.

Bioprognoza

bioprognozaUsled očekivanih biometeoroloških prilika kod srčanih bolesnika moguće su izvesne tegobe. Savetuje se izbegavanje većih fizičkih napora, naročito u najtoplijem delu dana. Kod meteoropata moguća je malaksalost i neraspoloženje. Neophodna je zaštita od UV zračenja koje je u domenu veoma visokih vrednosti.

Policijska uprava

policijaPrema podacima iz saobraćajne policije, u Čačku je u toku prethodna 24 sata evidentirano pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše povređena. Radarska kontrola biće od 14.00 do 22.00 časa na području grada.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80 Sezona godišnjih odmora i još jedna smena turista, a samim tim i prolazak većeg broja stranih državljanja kroz našu zemlju doprinose pojačanom saobraćaju. One koji putuju ka Crnoj Gori podsećamo na aktuelne radove na obilaznici oko Čačka. Najviše vremena će biti potrebno za prolazak deonice kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, kao i u blizini Tučkova gde se povremeno čeka i do sat vremena, a usporen je saobraćaj i između Uzića i Sevojna.
Podsećamo da je na snazi obustava saobraćaja na deonici Lučani – Guča zbog radova kod Liške stene, a saobraćaj se preusmerava na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Obilazni putevi ka Jadranskom moru vode Ibarskom magistralom preko Raške i Novog Pazara na kojima trenutno nema obimnijih radova niti dužih zadržavanja. Na putu  koji vodi preko Valjeva i Požege do Užica takođe nema radova i brži je prolazak.
Što se tiče graničnih prelaza najopterećeniji sa Mađarskom je Horgoš gde se trenutno čeka oko sat vremena. Zato, u danima pojačanog saobraćaja, treba koristiti manje frekventne granične prelaze Kelebiju ili Bački Breg koji su otvoreni 24 sata. Đala, Bački Vinogradi i Bajmok, otvoreni su od 7 do 19 časova, dok je na Horgošu 2 radno produženo do 22 časa. Sa Hrvatskom je najopterećeniji granični prelaz Batrovci na kome se čeka 30 minuta, a pojačan saobraćaj je na prelazima sa Crnom Gorom – Gostun i Špiljani, gde se zadržavanja kreću od 30 do 60 minuta. Na izlazu ka Makedoniji na graničnom prelazu Preševo čeka se oko 2 sata.

Поделите вести