U čačanskom porodilištu rođeno sedam beba

U čačanskom porodilištu rođeno sedam beba

0
Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu je u toku prethodna 24 sata rođeno sedam beba, tri devojčice i četiri dečaka, dok u milanovačkom porodilištu nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrU Ulici Bogdana Teofilovića kod broja 43 došlo je do pucanja vodovodne cevi, kažu jutros u čačanskom „Vodovodu“ i dodaju da će kvar biti saniran u toku prepodnevnih sati. Za vreme radova, moguće je kratkotrajno zatvaranje vode.
U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno. Kvarova ima i u Gornjem Milanovcu gde će od 9.00 do 12.00 sati bez vode biti deo Takova, put za Savinac.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaPrema podacima iz čačanske Hitne pomoći lekari su u toku prethodna 24 sata imali znatno više posla na terenu s obzirom na to da su obavili 40 kućnih poseta, a u ordinaciji su pregledali 21 pacijenta. U Hitnoj pomoći u Ivanjici evidentirano je 56 ambulantnih pregleda, a lekari su na teren izlazili četiri puta.  Najmanje posla za protekla 24 sata imala je milanovačka služba Hitne medicinske pomoći u kojoj su lekari pregledali 22 pacijenta, a obavili su i pet kućnih poseta. Prema rečima dežurnog lekara ovih dana najviše su se javljali srčani bolesnici, pacijetni sa stomačnim virusom, ali je bilo i onih koji su zatražili lekarsku pomoć zbog povreda koje su zadobili prilikom pada na klizavim i mokrim ulicama.

Biometeorološke prilike

bioprognozaBiometeorološka situacija može uticati relativno nepovoljno na kardiovaskularne bolesnike i astmatičare. Promenljivo raspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama, kao i dodatna pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

policijaIz Upravi saobraćajne policije u Čačku saznajemo da će radarske kontrole na gradskim saobraćajnicama biti do 14.00 časova, a u Parmencu od 12.00 do 15.00 časova. U toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, a na ostalim putevima u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPovremena kiša koja je padala tokom noći kao i slab sneg uslvoili su mokre kolovoze. Porast dnevnih temperatura koje nas očekuju tokom dana doprineće dobroj prohodnosti puteva. Međutim otapanje snega pored mokrih kolovza donosi i veliku opasnost od odrona. Noći i jutra su i dalje hladna zbog kojih u planinskim predelima zapadne i centralne srbije može doći do poledice. Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i na putevima prvog i drugog prioriteta, u nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu. Sneg slabog intetnziteta pada na Kopaoniku i Crnom vrhu, a magla smanjuje vidljivost preko prevoja i kotlina, ima je na prilazima Kopaoniku na prevoju čestobrodica. Usporena vožnja vozače očekuje na deonicama na kojima još uvek ima radova.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR