[rstr_selector]

U čačanskom porodilištu rođene tri bebe

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, jedna devojčica i dva dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

Vodosnabdevanje

Kvar na vodovodnoj mreži u Gornjoj Trepči juče nije saniran, pa je i dalje bze vode zaselak Livadice. Radnici čačanskog „Vodovoda“ radiće na popravci kvara u toku pre podneva i očekuje se da će do 12.00 sti biti uspostavljeno normalno vodosnabdevanje. U gradu nema kvarova na vodovodnoj mreži, a uredno vodosnabdevanje beleži se i u Gornjem Milanovcu.

Bioprognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i pospanost. Savetuje se slojevito odevanje, kao i izbegavanje većih fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Hitna pomoć

U hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu evidentiran je isti broj pregleda u toku prethodna 24 sata i to 18, a kada su u pitanju kućne posete lekari su u Čačku obavili 39 a u Gornjem Milanovcu 10.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 14.00 časova do 02.00 sata posle ponoći u Mrčajevcima, a od 02.00 do 06.00 sati ujutru u Konjevićima.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju biće slični jučerašnjim, mada će tokom dana temperture u većini krajeva biti u plusu, ali će i dalje biti hladno, pa se očekuje poledica na putevima, naročito u prvom delu dana i tokom večeri. Najbolja prohodnhost je na auto-putevima i putevima I prioriteta, ali se zbog vremenskih uslova na autoputu Miloš Veliki, od tunela Brančić do petlje Preljina, vozila kreću smanjenom brzinom.
Na državnim putevima II i III prioriteta snega u raskvašenom stanju mestimično do 5 centimetara ima na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja, Zaječara i Požarevca.
Na području Javora, Golije, Ivanjice, Sjenice, Aljinovića, Valjeva, Novog Pazara, Negotina i Bora zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom i šleperima na putevima II i III prioriteta, a neprohodan je putni pravac Odvraćenica – Preko Brdo na Goliji.
Na graničnim prelazima zadržavanja ima na teretnim terminalima ka Burgarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj. Na Horgošu, Batrovcima i Šidu na izlazu iz Srbije teretna vozila čekaju 240 minuta, na Kelebiji 120, a na prelazima Bogojevo i Gradina 60 minuta.

Поделите вести