Претрага
[rstr_selector]

U čačanskom porodilištu rođeno 6 beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, pet dečaka i jedna devojčica, a u isto vreme u milanovačkom porodilištu rođena je jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

Zbog kvara na vodovodnoj mreži, u Ulici 607 kod broja 11, na Gučkom putu i u Baranjskoj ulici biće povremenih isključenja tokom prepodneva. U Gornjem Milanovcu će do 10 sati bez vode biti deo Takova – Savinački putu, zbog radova na saniranju kvara.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na reviziji opreme i zameni energetskog transformatora u trafo stanici u Bresnici, danas će do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači u Mrčajevcima, Katrzi, Bečnju, Vujetincima, Bresnici, Donjoj Gorevnici, zaseoci Kaljavac i Morava, Gornjoj Bresnici, Voljavči i Ilijaku.
U Gornjem Milanovcu će od 8.30 do 9.30 bez struje biti potrošači u Ulici Vojvode Milana Obrenovića od Pekare „Zebra“ do autoservisa „Srdanović“, a do 16 časova potrošači u Teočinu – zaseok Stranjaši, dok će zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže od danas do 9. marta od 8 do 16 časova bez struje ostajati deo Cerove.
U Ivanjici će od 9.00 do 14 časova i 30 minuta bez struje biti Radaljevo i Brdo iznad Pejovića u Prilikama.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su 24 pacijenta u toku prethodna 24 sata, a na teren su izlazili 36 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano ukupno 34 intervencija od kojih 21 u ordinaciji, a 13 na terenu. Ivanjički lekari su u Hitnoj pomoći obavili 60 pregleda, a pet puta su izlazili na teren.

Bioprognoza

Nešto povolјnija biometeorološka situacija doprineće smanjenju tegoba kod svih hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Kod meteoropata se očekuju reumatski bolovi, nervoza i glavobolјa.

Policijska uprava

Prethodnog dana na putevima u Moravičkom okrugu nije bilo sobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci iz Uprave saobraćajne policije u Čačku. Radarske kontrole biće na čačanskim saobraćajnicama do 22.00 časa.

Stanje na putevima

Osim slabe sumaglice koja u jutarnjim i večernjim satima može biti prisutna na putevima pored reka, jezera i u kotlinama, vozače očekuju uglavnom dobri uslovi za vožnju, suvi kolovozi i umeren intenzitet saobraćaja. Zbog lepšeg vremena i porasta dnevnih temperatura povećan je broj biciklista i motociklista u saobraćaju, pa će vozačima ovih dana biti potrebno više opreznosti i međusobne tolerancije. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Поделите вести