Претрага
[rstr_selector]

U Čačku 54 ulice sa istim nazivom konačno dobijaju ime

U Čačku skoro 200 ulica umesto imena ima broj. Numeričko obeležavanje ulica ne bi bio problem da čak 54 ulice u Čačku ne nose isti broj. Mnoge zbunjuje činjenica da na adresi takve ulice, recimo na broju 27 stanuju četiri porodice, jedna u Atenici, druge dve u Košutnjaku, a četvrta u Trbušanima.

Ova pojava najviše nevolja zadaje poštarima, ali i građanima koji sa ovakvom adresom treba da pribave novi lični dokument. U Čačku postoje i ulice koje uopšte nemaju ime.

U pokušaju da ovaj problem reši, Gradska uprava je krajem prošle godine oformila Komisiju za određivanje naziva ulica čiji je prioritetan posao ,upravo, rešavanje problema žitelja ove 54 čačanske ulice.

Predsednik komisije, odbornik Vladan Savićević, inače saobraćajni inženjer, kaže da će Čačak uskoro dobiti ulicu Ive Andrića, Milana Rakića, Mihajla Pupuna, Sopoćansku, Gračaničku, ali i mnoge druge. Za sada postoji 54 predloga sa imenima, ali još uvek nije doneta odluka koja će ulica poneti ime. Komisija tek treba da usaglasi ove predloge. Savićević kaže da su to ulice dužine od 150 do 1200 metara, a ona ulica koja bude duža biće joj posvećena neka značajnija ličnost.

Zanimljivo je da su prednost u odlučivanju o nazivu ulica imali građani koji u njima stanuju, ali da je većina nije iskoristila. Zamišljeno je da stanovnici sami daju predloge kako bi želeli da se njihova ulica zove, međutim Vladan Savićević navodi da od 54 ulice koje se ponavljaju u više naseljenih mesta, iz samo 14 ulica stigao je takav predlog:

{soundcloud}http://soundcloud.com/user439006033/vladan-savi-evi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *