[rstr_selector]

U Čačku bez komunalnih problema na -13

Grejanje

grejanje-1-servis-obrIsporuka toplotne energije iz gradskih toplana i kotlarnica u Čačku funkcioniše bez većih problema. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu funkcioniše bez problema, a ista situacija je i u Lučanima gde se isporuka toplotne energije iz toplane „Namenske proizvodnje“ Hemijske industrije „Milan Blagojević“ vrši neprekidno 24 časa. 

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrStanovnici Moravičkog okruga ove subote su uredno snabdeveni električnom energijom. Prema informacijama iz nadležnih službi u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Guči trenutno nema kvarova na elektromreži, a u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi struja bila isključena.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i nadležnih komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima ni na vodovodnoj mreži nema kvarova osim zaleđivanja invidualnih cevi i vodomera što ne utiče na ukupnu snabdevenost građana vodom.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 31 pacijenta i još 40 na terenu. Njihove kolege iz Gornjeg Milanovca su u istom vremenskom periodu obavili 21 ambulantni pregled i 10 kućnih poseta, dok su ekipe ivanjičke Hitne pomoći intervenisale 60 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-3-servis-obrBiometeorološka situacija može relativno nepovolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni i srčani bolesnici. Tokom prepodneva u predelima sa maglom oprez se savetuje astmatičarima. Problemi sa snom i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije. Oprez se savetuje učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-80x80Prvi dan ovog vikenda obeležava jedna vest iz dva porodilišta u okrugu. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođen je jedan dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku na putevima Moravičkog okruga u prethodna 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Ova nezgoda dogodila se u Čačku i u noj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 8.00 do 13.00 časova na gradskim saobraćajnicama Čačka.

 

Поделите вести