U Čačku danas počinju da rade šalteri za plaćanje komunalnih usluga

U Čačku danas počinju da rade šalteri za plaćanje komunalnih usluga

0
Foto: Dženarika Info

U Čačku danas počinju sa radom šalteri objedinjenog naplatnog mesta Javno komunalnih preduzeća koje se nalazi na uglu Gospodar Jovanove i Filipa Filipovića. Pored toga, počinju da rade i ostala šalterska mesta komunalnih preduzeća na kojima su građani do sada vršili plaćanje računa za komunalne usluge.

Vodosnabdevanje

Jutros je došlo do kvara na vodovodnoj mrežu u Hajduk Veljkovoj ulici kod broja 16 pa je moguće da će u tom delu ulice doći do nestanka vode za vreme radova na popravci koji će se obavljati u toku prepodneva. U čačanskom Vodovodu kažu da će zbog radova biti zatvoren deo ulice od Lomine do Ulice Braće Glišića. U Gornjem Milanovcu je registrovan kvar u Rzavskoj ulici koja će bez vode biti do 10 sati.

Hitna pomoć

Lekari Hitne medicinske službe u Čačku imali su u toku prethodna 24 sata 59 intervencija. U ordinaciji su pregledali 23 pacijenta, a na teren su izlazili 36 puta. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu je imala ukupno 24 intervencije, 15 u ordinaciji i devet na terenu.

Bioprognoza

Povoljna biometeorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe i to tri devojčice, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna dva dana rođene su takođe tri bebe – 5. maja dečak i devojčica, a juče je rođena jedna devojčica.

Saobraćajna policija

Na području Čačka juče su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo nezdoga na putevima. Radarske kontrole biće na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku do 14 časova, a od 14 do 18 časova u Konjevićima.

Stanje na putevima

Prema prognozi meteorologa ulazimo u period sa nešto stabilnijim vremenom pa će vozačima vožnja biti lakša. Za naredne dane je najavljen i porast dnevnh temperatura, pa se vozačima savetuje da prekontrolišu svoja vozila i zamene zimske pneumatike sa letnjim ukoliko to još uvek nisu uradili, a prilikom kontrole da obrate pažnju na nivo rashladne tečnosti u motoru, jer sa dolaskom toplih dana češći su kvarovi na rashladnom sistemu izazvani upravo nedostatkom rashladne tečnosti.
Intenzitet saobraćaja se iz dana u dan pojačava, a s obzirom na dolazak lepših i toplijih dana očekuje se da u saobraćaju bude više drugih vozača, onih koji koriste bicikle i motocikle kao prevozno sredstvo.
Na deonicama gde se izvode radovi, saobraćaj je izmenjen ili preusmeren na obilazne puteve. Radovi na deonici Aljinovići – Sjenica, koji su produženi do 15. maja, izvode se pod saobraćajem, pa je moguća usporena vožnja.
Zbog radova na pojačanom održavanju kolovoza na magistrlanom putu od Pakovraća ka Užicu, vozila se na pojedinim deonicama naizmenično propuštaju. U toku je sanacija mosta preko reke Trešjnice na magistralnom putu Ljubovija – Rogačica. Saobraćaj za putnička vozila preko mosta se odvija naizmenično, dok je na snazi zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3 tone, a alternativni pravac je obilazni put Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.
Prema podacima Uprave granične policije na teretnim terminalnima naših graničnih prelaza sa Hrvatskom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom povremeno treba očekivati duža zadržavanja na izlazu iz naše zemlje.

 

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR