Претрага
[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno deset beba

Porodilište

porodiliste malaLepe vesti ovoga jutra stižu iz čačanskog porodilišta gde je u toku prethodna 24 sata rođeno osam beba, pet dečaka i tri devojčice. U isto vreme u Gornjem Milanovcu rođene su dve bebe i to dve devojčice.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Prijevoru je došlo je do kvara na vodovodnoj mreži na putu prema Domu. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u tom delu naselja. U Gornjem Milanovcu će do 12.00 sati bez vode biti deo Takovske ulice od Drinčićeve do Gorbljanske i deo Drinčićeve od Karađorđeve do Takovske ulice.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku perthodna 24 sata 44 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 39 pacijenata. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu evidentirana su 32 ambulantna pregleda i devet kućnih poseta, a najviše posla imali su ivanjički lekari koji su u ordinaciji pregledali 78 pacijenata, a obavili su i četiri kućne posete.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod astmatičara i osoba sa varirajućim krvnim pritiskom. Kod meteoropata mogući su bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i malaksalost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost. U saobraćaju je neophodna dodatna opreznost.

Uprava saobraćajne policije

policijaU toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice teško povređeno, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca jedna osoba prošla sa lakšim telesnim povredama.
Radarske kontrole biće do 22.00 časa na svim frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

put_80x80Vozače danas očekuje umeren intezitet saobraćaja koji se na frekventnijim putnim pravcima odvija bez vanrednih zastoja i prekida, saopštio je AMSS. Za danas su najavljeni pljuskovi, pa se vozačima savetuje da budu oprezni za volanom i da drže veće odstojanje od vozila ispred pre svega zbog mokrih i klizavih kolovoza koji mogu da budu i uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda. Na velikom broju deonica se izvode radovi, pa je na tim mestima, posebno u satima pojačanog saobraćaja, moguće  formiranje kolona sa usporenom vožnjom, koja vozače očekuje na putu od Čačka ka Užicu kroz Ovčar Banju, na putu Jelen Do Tučkovo, između Uzića i Sevojna, a kraća zadržavanja su i na obilaznici oko Čačka zbog rehabilitacije vijadukta gde se vozila naizmenično propuštaju. Isti režim je i na deonici Guča-Ivanjica u Vučkovici gde je u toku sanacija klizišta.

Поделите вести