Претрага
[rstr_selector]

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno osam beba

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku pethodna 24 sata rođeno je pet beba, tri dečaka i dve devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođena su tri dečaka.

Hitna pomoć

hitna-pomocDežurni lekari u Hitnoj pomoći u Čačku imali su isti broj intervencija u oridnaciji i na terenu u toku prethodna 24 sata, po 34. U Hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu je evidentirano ukupno 38 intervencija od kojih 30 u ordinaciji, a osam na terenu, dok su ivanjički lekari  obaviil 51 ambulantni pregled i četiri kućne posete. Pored srčanih bolesnika i astmatičara, koji se ovih dana najviše javljaju za pomoć lekara, povećan je broj i pacijenata sa alergijskim reakicjama usled ujeda insekata zbog čega lekari savetuju oprez pri boravku u prirodi i adekvatnu zaštitu, kao i da pacijenti koji su skloni alergijama uvek kod sebe imaju preventivne preparate i lekove.

Bioprognoza

bioprognozaDanas se kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Nervoza, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod svih osetlјivih osoba. Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Preljini kod kružnog toka i u Loznici na potesu Turski potok došlo je do kvarova na vodovodnoj mreži, a u čačanskom Vodovodu kažu da će kvarovi biti sanirani u toku dana. Za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima našeg vodosistema snabdevanje vodom je redovno. Na području Gornjeg Milanovca do 12.00 sati bez vode je naselje Mlakovac zbog radova na saniranju kvara.

Policijska uprava

policijaU Čačku, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna u kojoj je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede. U saobraćajnoj policiji u Čačku kažu da će radari do 14.00 časova biti na gradskim saobraćajnicama, a od 14.00 do 22.00 časa u Međuvršju i Riđagama.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Pojačan intenzitet saobraćaja i veći broj vozila očekuje se tokom dana na svim važnijim putnim pravcima a posebno na koridoru 10 i putevima koji vode ka Crnoj Gori. Zato se vozačima savetuje da imaju više strpljenja, tolerancije i međusobnog poštovanja u vožnji, a posebno ukoliko naiđu na zastoje.
Usporena vožnja vozače očekuje na obilaznici oko Čačka, a više vremena biće potrebno i za prolazak kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru u blizini Tučkova i između Uzića i Sevojna gde se u satima pojačanog saobraćaja može čekati i duže od 30 minuta. Zbog radova kod Liške stene saobraćaj je potpuno obustavljen na deonici Lučani – Guča, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Do 29. avgusta izvode se radovi na rehabilitaciji mosta preko  Đetinje na deonici Požega – Arilje, gde se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.
Talas pojačanog saobraćaja u danima vikenda koji nam predstoji može izazvati duža zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima. Prema poslednjim podacima iz Uprave granične policije trenutno vreme zadržavanja za putnička vozila je do 30 minuta, ali iz AMSS podsećaju da je stanje često promenljivo i savetuju vozačima da u satima pojačanog saobraćaja koriste manje opterećene granične prelaze, a to su Kelebija i Bački Breg, a samo za putnička vozila otvoreni su Horgoš 2, Bački vinogradi, Đala i Bajmok. Altenrativni granični prelazi za Hrvatsku su Šid i Bačka Palanka. Zbog građevinske sezone u kojoj se nalazimo i aktuelnih radova na redovnim intervencijama, vozači moraju biti oprezni, a savet je i da se dobro informišu pre puta kako bi izbegli deonice na kojima je smanjena propusna moć.

Поделите вести