[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno sedam beba

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri devojčice, a u Gornjem Milanovcu su u isto vreme rođene četiri bebe i to tri devojčice i jedan dečak.

Hitna pomoć

hitna-pomocPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethoda 24 sata zatražilo je 35 pacijenata, a u isto vreme lekari su obavili 43 kućne posete. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu je intervenisala je 35 puta, od toga je u ordinaciji obavljeno 26 pregleda, a kućni poseta je bilo devet.

Bioprognoza

bioprognozaOčekuje se nastavak nepovolјne biometeorološke situacije. Poseban oprez se savetuje astmatičarima. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, nervoza i pospanost. Preporučuje se smanjena fizička aktivnost i pridržavanje saveta lekara.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrNa putevima u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Ivanjici se dogodila jedna u kojoj nije bilo povređenih putnika. U policijskoj upravi u Čačku kažu da za danas nisu planirane radarske kontrole.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaKraj radne nedelje, a prvi popodnevni sati pred početak poslednjeg vikenda u junu doneće pojačan intenzitet saobraćaja, saopštio je AMSS. Veći broj vozila očekuje se na auto-putevima iz pravca Hrvatske i Mađarske, ka Bugarskoj i Makedoniji, kao i na putevima prema Crnoj Gori.
Prema podacima Uprave granične policije, zadražavanja putničkih vozila na graničnom prelazu Horgoš na ulazak u Srbiju su 60 minuta, a na ostalim graničnim prelazima do 30 minuta.
Na brojnim deonicama se obavljaju radovi, pa je na tim mestima potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije. Na deonici Berišići – Gornji Milanovac – Ljuljaci, izvode se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije pa će još danas do 14.00 časova saobraćaj biti usporen.
Do 2. jula izvode se radovi na deonici Požega – Divljaka, a u toku su radovi i na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila, koje vozače očekuje i na vijaduktu na obilaznici oko Čačka.

Поделите вести