Претрага
[rstr_selector]

U Čačku i dalje najbolje uspeva korov

Iako je iz Gradskog zelenila bilo najava da će se zelene površine redovno kositi i održavati, sudeći prema situaciji na terenu, pojedine lokacije u Čačku sačekaće zimu zarasle u korov.

U gradu na Moravi redovno se održavaju jedino travnate površine u strogom centru grada, kao što su parkovi, međutim na gradskom zemljištu koje je samo par stotina metara udaljeno od gradskog jezgra buja šiblje i raste korov koji je tokom leta narastao taman toliko da se više ne može ni kositi jer su na njemu iznikli mladari drveća. Travnati skverovi u širem centru i na prilazima Čačku i dalje su sigurno stanište za korov i šiblje. Ovakvi primeri mogu se sresti u celom gradu.

Pošto su uvideli da od obećanja nema ništa, građani Ljubić keja su se samoinicijativno organizovali pa su letos kosili i uređivali prostor oko Morave. U naselju Košutnjak, naročito oko reke izraslo šiblje na pojedinim lokacijama skrilo je od očiju prolaznika mini deponije. Nadležni su izgleda zaboravili da i u Atenici, Loznici, Ljubiću, Kulinovačkom polju vegetacija podjednako buja kao i u centru grada, koji istina treba da bude prioritet, ali ne po cenu da ostali građani koji ne žive u centru godinama ispred svojih domova gledaju sliku koja se ne uklapa u činjenicu da žive u Čačku.

Tokom leta u dva navrata smo govorili o gradskom zemljištu koje se nalazi na Alvadžinici iza Simpovih zgrada. Kada smo nadležnima ukazali na šiblje koje je još tada bilo visine iznad metra, obećali su da će taj prostor biti pokošen. Doduše, na našu opasku da u širem centru postoji takvo ruglo, Stojan Vojinović, načelnik Inspekcijske uprave poslao je na lice mesta komunalnu policiju koja je stanarima I Gradskom zelenilu naložila da se ovaj prostor uredi. Stanari zgrade koji sa balkona godinama gledaju korov, već sutradan, pokosili su deo prostora koji pripada zgradi, ali najveći deo livade još uvek nije taknut.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *