U Čačku i Gornjem Milanovcu juče rođene dve bebe

U Čačku i Gornjem Milanovcu juče rođene dve bebe

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana je rođen jedan dečak, a ista informacija stiže i iz Gornjemg Milanovca gde su lekari i babice u toku prethodna 24 sata obavili jedan porođaj i tom prilikom je rođen jedan dečak.

Stanje na putevima

Snežne padavine su u planisnkim predelima jugozapadne i centralne Srbije donele prave zimske uslove vožnje sa snegom na kolovozu i otežanim saobraćajem. Padavine će danas na kratko prestati što će doneti bolju prohodnost puteva. Snega do 5 centimetara ima na putevima područja Raške, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Valjeva, Kraljeva i Užica. Zbog obilnih snežnih padavina uvedena je zabrana saobraćajaa kamionima sa prikolicom i šleperima na pojedinim regionalnim putevima u ovim predelima, kao i na putevima koji vode u planinske predele Bajine Bašte, Perućca, Valjeva, Kokinog broda, Priboja i Jasenova. Prilazni putevi Kopaoniku, Goču, Tari, Zlatiboru, Divčibarama i Staroj Planini su očišćeni u punoj širini, međutim zbog snega na kolovozu saobraćaj se odvija usporeno a upotreba lanaca je obavezna. U predelima Srbije u kojima nije bilo intenzivnih snežnih padavina, prohodnost puteva je dobra, ali su pojedine deonice još uvek mokre zbog čega je prisutna velika opasnost od poledice i proklizavanja vozila.
Prema podacima iz Uprave granične policije nema dužih zadržavanja na putničkim i teretnim terminalima naših graničnih prelaza.

Policijska uprava

U Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na teritoriji Lučana jedna osoba je zadobila lakše telesne povrede.

Hitna pomoć

U čačanskoj hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata je evidentirano 48 pregleda, od toga 18 u ordinaciji a 30 na terenu. U Gornjem Milanovcu dežurni lekari su obavili pet kućnih poseta i 18 ambulantnih pregleda.

Bioporonoza

Danas se očekuje relativno nepovoljna bimeteorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući reumatski bolovi i neraspoloženje. Izvestan oprez se preporučuje u saobraćaju.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR