U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno 13 beba

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno 13 beba

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je 11 beba i to 10 devojčica i jednog dečaka.
Gornji Milanovac je bogatiji za jednog dečaka i jednu devojčicu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će uticati nepovoljna na hronično obolele i osetljive osobe. Oprez se savetuje srčanim, cerebrovaskularnim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Kod meteoropata su očekivani nesanica i bolovi u mišićima. Opreznost se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

U poslednja 24 sata služba Hitne pomoći u Čačku beleži veći broj poziva, naročito osoba sa hroničnim bolestima i visokim krvnim pritiskom. Lekari su na teren izašli čak 51 put a pregledali su i 24 pacijenta u ambulanti.
U Gornjem Milanovcu dežurni lekar kaže da se osetila promena vremena i na pacijente koji su se njima javljali, tako da je 8 pacijenata pregledano na terenu a 26 u ambulanti.

Elektrosnabdevanje

Zbog planiranih radova na raskresu rastinja u trasi dalekovoda, bez elekrične energije  do 14 časova biće potrošači u Žaočanima i delu Kačulica oko Jovanović brda. Radovi će se nastaviti i u subotu 13. februara tako da će ovi potrošači bez struje biti od 08 do 15:00 časova.
U Gornjem Milanovcu se planiraju radovi zbog kojih će od 9 do 14 časova bez struje biti potrošači Gojne Gore koji struju dobijaju sa trafostanice Velike Ograde.

Vodosnabdevanje

U Čačku i okolini je vodosnabdevanje uredno, nema većih kvarova na mreži samim tim ni planiranih zatvaranja sa vodosistema.
U Gornjem Milanovcu se planiraju radovi na vodovodnoj mreži, te će od 9 do 13 časova prekid u snabdevanju vodom imati korisnici u delu Ulice Miloša Velikog od raskrsnice sa Drinčićevom ulicom do raskrsnice sa Ulicom 1300 kaplara. Ostali deo grada je uredno snabdeven vodom.

Grejanje

Napolju je hladno, ali su radijatori u čačanskim stanovima topli. Dežurni rade na sanaciji sitnijih kvarova koji neće uslovljavati isključenja.
U Gornjem Milanovcu svi objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanica u Lominoj i Železničkoj ulici su uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave Čačak u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Moravičkog okruga registrovane su dve saobraćajne nezgode u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih lica.

Stanje na putevima

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Na području Divčibara ima magle, saobraćaj se odvija otežano zbog smanjene vidljivosti, preporučuje se oprezna vožnja.
Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:
Kraljevo (Kovanluk) – Mataruška Banja, Kopaonik – Rudnica, Jaram – Kopaonik.
Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima, na izlazu iz zemlje zadržavanje za teretna motorna vozila kreću se od 60 do 180 minuta.

Vremenska prognoza

Posle sunčanih dana, danas u zemlji pretežno oblačno uz kišu, sneg i veoma hladan vazduh koji će spustiti temperaturu i za više od 15 stepeni.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR