U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno deset beba

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno deset beba

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu je u toku prethodna 24 sata rođeno osam beba, dve devojčice i  šest dečaka. U Gornjem Milanovcu juče su rođene dve bebe i to dve devojčice.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvarovi u Ulici Stefana Prvovenčanog kod broja 97 i u Ključkoj potes 3 kod broja 62. Biće sanirani u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno redukovanje u snabdevanju vodom.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu od 8.00 do 12.00 sati bez vode će biti potrošači u Ulici Kneza Aleksandra, a od 9.00 do 12.00 u Ulici Dragana Jeftića. Kvar na hidroforskom postrojenju u Velereču još uvek nije saniran pa i dalje vodu nemaju potrošači u zaseoku Krlovci.

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu jutros su bez struje Donja Gorevnica i veći deo Mrčajevaca. Kvar će biti saniran u toku prepodneva. Na području Ivanjice zbog neophodnih radova na dalekovodu danas će od 10.00 do 14.00 časova bez električne energije biti Specijalna bolnica za rehabilitaciju i potrošači naselja na Vidinom Kršu, a od 8.00 do 17.00 časova Srednja Reka i Gradac.

Bioprognoza

Nastavalja se relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, glavobolje i smanjene koncentracije. I dalje se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno šest osoba od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Stanje ne putevima

Promenljive vremenske prilike donose otežane uslove vožnje koje će tokom celog dana, a posebno u popodnevim satima kada se zbog predstojećeg vikenda saobraćaj dodatno pojača, uslovljavati češće zastoje, usporenu vožnju a samim tim i duže vreme putovanja. Osim vlažnih kolovoza i smanjene vidljivosti, postoji opasnost od odrona koji su poslednih dana učestali, a koje treba očekivati na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, kao i na onima koji vode u planinske predele.
Do sutra će zbog radova na mostu preko Čemernice na putu između Preljine i Konjevića saobraćaj biti usporen, jer se u zoni radova, vozila naizmenično propuštanju vozila.
Petkom kao i vikendom se saobraćaj pojačava na putu od Užica ka Zlatiboru, zato podsećamo na aktuelnu obustavu saobraćaja do 21. oktobra od 8 do 14 časova zbog radova na mostu Sušica. Za vreme obustave saobraćaj je preusmeren na obilazni put koji vodi preko Mačkata.
I danas će biti obustavljen saobraćaj na deonici Jarčujak – Kraljevo zbog radova na izradi diletacije na nadvožnjaku Zelena Gora.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza za sada nema zadržavanja, dok se na pojedinim teretnim terminalima zadržavaja kreću i do 180 minuta.

 

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR