[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno devet beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu u protekla dva dana rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe od kojih su tri dečaka i jedna devojčica.

Vremenska prognoza

U Srbiji se danas očekuje više sunca i porast temperature. U Pomoravlju i na jugoistoku zemlje će zato na snazi biti crveno, a u ostalim predelima narandžasto meteo-upozorenje. U brdsko-planinskim predelima, od sredine dana, ponegde je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Najviša dnevna od 35 do 38.
Na području Čačka danas će biti sunčanije i toplije nego juče sa najviša dnevna temperatura biti do 36 stepeni dok će vetar biti slab južni.
Vreli talas u Srbiji sa temperaturama do 39 stepeni trajaće do kraja nedelje.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih, pa im se savetuje pridržavanje saveta lekara. Preporučuje se smanjenje fizičkih aktivnosti i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja, tokom najtoplijeg dela dana.

Elektrosnabdevanje

U Gornjem Milanovcu od 11.00 do 13.00 časova bez struje će biti deo severne industrijske zone u Svračkovcima, od škole prama Gornjoj Crnući. Zbog kvara na dalekovodu bez struje je selo Lučani, a snabdevanje strujom tog dela Dragačeva trebalo bi da bude uspostavljeno u toku dana.
Na području Ivanjice se izvode radovi na elektromreži zbog kojih će do 30. jula od 09.00 do 17.00 časova bez struje ostajati potrošači iz Komadina, zaseok Lišani.
U Zlatiborskom okrugu od 10.00 do 12.30 sati bez struje će biti potrošači koji se napajaju iz trafostanice Strugara u Kremni, na području Požege od 08.00 do 13.00 časova bez struje će biti Zaselje i deo Kalenića.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda jutros imaju pune ruke posla s obzirom da su registrovani kvarovi u ulicama 601, Milomira Minića i Radojice Radosavljevića, kao i u Parmencu. Za vreme radova na popravci kvarova moguća su kratkotrajna isključenja vode, a karovi bi trrebalo da budu sanirani u toku prepodneva.
U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planiranih radovi zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku, Ivanjici, Gornjem Milanovcu i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 22.00 časa do 02.00sata iza ponoći u Mrčajevcima, a na najprometnijim saobraćajnicama u Čačku od 02.00 sata do 06.00 sati ujutru.

Stanje na putevima

Pred nama je još jedan vreo dan zato ukoliko imate u planu duža putovanja preporučuje se vožnja u prepodnevnim satima do 11 sati, kao i u poslepodnevnim ali tek posle 17 časova. U najtoplijem delu dana kvarovi na vozilima se češće dešavaju i mogu da donesu neprijatnosti tokom putovanja, a isto tako se teže podnose zastoji u saobraćaju koji su česti tokom turističke sezone kao i duža zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima.
Danas i sutra izvodiće se radovi na košenju trave u razdelnom pojasu na deonici Ljig – Takovo, u oba smera.
Tokom radova, od 7 do 15 časova za saobraćaj će biti zatvorene preticajne saobraćajne trake.
Izvode se radovi na redovnom održavanju u desnoj traci tunela Brđani, na deonici Preljina – Ljig u smeru ka Preljini. Za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
Prema podacima Uprave granične policije na našim putničkim terminalima saobraćaj je umeren tako da se na najopterećenijim prelazima u koje spadaju Horgoš, Kelebija, Gradina, Šid, Batrovci, Gostun, Kotroman i Preševo, Registruju zadržavanja do 30 minuta.

Поделите вести