[rstr_selector]

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno osam beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, dva dečaka i četiri devojčice, a u isto vreme u milanovačkom porodilištu rođene su dve devojčice.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku, u toku prethodna 24 sata, intervenisala je 66 puta. Od tog broja 30 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 36 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 25 intervencija, od kojih je 18 ambulantnih, a sedam na terenu.

Bioprognoza

Danas se očekuje nepovolјna biometeorološka situacija za hronične bolesnike. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i astmatičarima. Reumatski bolovi i razdražlјivost se mogu javiti kod meteoropata.

Policijska uprava

Prema podacima čačanske Policijske uprave u prethodna 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Gornjem Milanovcu u kojoj je jedna osoba teže povređena, a dve su pretrpele lakše povrede. Radarske kontrole biće na teritoriji grada do 22.00, u Parmencu do 13.00 i u Ivanjici do 17.00 časova.

Vodosnabdevanje

U Čačku jutros nema kvarova na vodovodnoj mreži, a radovi koje će obavljati radnici čačanskog Vodovoda neće uslovljavati isključenja vode u dužem vremenskom intervalu. U Gornjem Milanovcu je došlo do pucanja vodovodne cevi zbog čega su bez vode ostali potrošači u Rajićevoj ulici, od početka ulice do Ulice kneza Aleksandra, kao i u delovima ulica Ilije Birčanina, Sinđelićeve i Železničke i u naselju iza Komunalnog pogona JKP “Gornji Milanovac“. Kvar će biti otklonjen do 13 časova.

Stanje na putevima

Meteorolozi za danas najavljuju kišu, dok je na istoku zemlje moguće provejavanje slabog snega. Ovakvi uslovi za vožnju zahtevaju od vozača više pažnje i opreznosti jer lako može doći do proklizavanja vozila i izazivanja saobraćajnih nezgoda. Najopterećeniji putni pravci I i II prioriteta su prohodni i nema snega, a na ostalim putnim pravcima III prioriteta, kolovozi su vlažni u nižim predelima. Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice.
Pored mokrih kolovoza, vozače očekuju i brojne deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj, i gde je potrebno poštovati postavljenu signalizaciju. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih čekanja.

Grejanje

Prema informaciji iz JKP za grejanje Čačak, jutros je registrovan kvar na toplovodu u Ulici Stoje Tošić 10, koji će biti saniran u toku pre podneva.

Поделите вести