U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno šest beba

U Čačku i Gornjem Milanovcu rođeno šest beba

0
Porodilište

Jutros stižu lepe vesti iz čačanskog porodilišta s obzirom na to da je u toku prethodna 24 sata rođeno pet beba, četiri dečaka i jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu je u isto vreme rođen jedan dečak.

Vodosnabdevanje

Ovoga jutra ima kvarova na vodovodnoj mreži i to u delu Parmenca, u ulicama Slavka Krupeža kod broja 58 i Milutina Mandića na uglu sa Ulicom Dr Dragiše Mišovića. Zbog sanacije kvarova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode na pomenutim lokacijama. U Gornjem Milanovcu je zbog radova na saniranju kvarova zatvorena voda u delu Ulice vojvode Milana od hotela do bolnice i delu Ljubićke ulice. Radovi će biti završeni do 12 sati.

Hitna pomoć

Čačanska Hitna pomoć intervenisala je u toku prethodna 24 sata 30 puta na terenu, a u ordinaciji su lekari pregledali 13 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 25 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Usled očekivanih biometeoroloških prilika osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti pojačane tegobe, a oprez se savetuje i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu malaksalosti, glavobolje i neraspoloženja. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Grejanje

Iz čačanskog JKP za grejanje saznajemo da je došlo do kvara na magistralnom toplovodu pa je grejanje isključeno u Nemanjinoj 80 i Dragačevskoj na brojevima 2 i 4. Radovi na saniranju kvara su u toku i očekuje se da će biti završeni do popodnevnih časova. U Gornjem Milanovcu svi stambeni i poslovni objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlarnica u Lominoj i Železničkoj ulici su uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave u toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, dok je jedna osoba lakše povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu. Radarske kontrole će biti do 14 časova na gradskim saobraćajnicama i u Parmencu.

Stanje na putevima

Uzimajući u obzir period godine u kome se nalazimo, uz povremenu kišu u nižim i mogućim slabim snegom u višim predelima, vozače očekuje uglavnom dobra prohodnost puteva, ali će u narednom periodu sve češće biti u situaciji da voze po mokrim i klizavim kolovozima. Zbog niske oblačnosti vidljivost i danas može biti smanjena, ali promenljivo vreme poslednjih dana donosi i opasnost od odrona. U planinskim predelima Ivanjice Sjenice i Novog Pazara treba očekivati zimske uslove vožnje, a na mestimično raskvašen sneg treba računati preko Javora i Golije i na prilazima Kopaoniku.

Zbog se radova na asfaltiranju magistralnom putu Aljinovići – Sjenica do 14. decembra saobraćaj će biti obustavljen u vremenu od 09.30 do 14.30 časova, a obilazni put prema Užicu vodi preko Ivanjice.

Na Zlatiboru je zbog radova na gondoli do 16. decembra u vremenu od 16 do 7 časova zatvoren deo puta od Belog kamena u Ribnici u pravcu ka Šajinovcima.
Izvode se radovi na asfaltiranju deonice magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice do 1. aprila, ukoliko vremenski uslovi to dozvole tokom zimskog održavanja, zbog čega je i dalje na snazi obustava saobraćaja od 8 do 15 časova, a za vreme radova vozila se preusmeravaju na lokalni put kroz Mačkat.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR