Претрага
[rstr_selector]

U Čačku isti broj intervencija u ordinaciji i na terenu

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethoda 24 sata obavili su 47 pregleda u ordinaciji i isto toliko kućnih poseta. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu su pregledali 32 pacijenata u ambulanti i devet puta izlazili na teren, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 88 puta od čega dva puta na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaDanas se očekuje nešto povolјnija biometeorološka situacija. Zbog porasta dnevne temperature hroničnim bolesnicima se savetuje izbegavanje većih napora. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe, nesanice i pojačanog zamaranja. U najtoplijem delu dana se preporučuje dodatna zaštita od UV zračenja. Savetuje se povećana koncentracija svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU porodilištu Opšte bolnice u Čačku u prethodna 24 časa rođene su tri bebe, i to dva dečaka i devojčica. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrU Čačku je vodosnabdevanje i danas uredno. Prema informacijama iz „Vodovoda“, nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu od 9.00 do 12.00 bez vode će biti Solunska ulica, a do 12.00 i deo naselja Ljutovnica.

Policijska uprava

policijaU toku proteklog vikenda na putevima u Moravičkom okrugu dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, od kojih je sedam evidentirano na teritoriji Čačka i u njima je pet osoba zadobilo lakše povrede. Jedna nezgoda dogodila se i u Gornjem Milanovcu i u njoj su tri osobe lakše povređene, saopštavaju iz Policijske uprave u Čačku.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Početak radne nedelje u prepodnevnim satima uobičajeno donosi pojačan intezitet saobraćaja, pre svega na prilaznim putevima većih gradova, ali i na ulicama unutar gradskih sredina. U celoj Srbiji trenutno kolovozi su suvi i možemo reći da su uslovi za vožnju povoljni. U jeku građevinske sezone vozači moraju posebno biti oprezni na putnim pravcima i delovima puteva na kojima ima radova. Zbog toga podsećamo na najaktuelnije radove u Moravičkom i delu Zlatiborskog okruga.
Do 22. juna produženi su radovi na deonici Pakovraće – Kratovska stena u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, a do tada će se vozila naizmenično propuštati uz pomoć semafora.
U toku je rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka pa se iz saobraćaj pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potes 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, bulevarom Oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Do 25. juna izvodiće se radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih će se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora.
Naizmenično propuštanje vozače očekuje i na deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici, a usporen saobraćaj zbog radova je i na deonicama Požega – Divljaka i Požega – Arilje. Nastavljeni su radovi na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde će se saobraćaj do kraja juna odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, a za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone na snazi je zabrana kretanja.
Na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake.

Поделите вести