[rstr_selector]
Image by RitaE from Pixabay

U Čačku juče rođeno pet beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu 23. marta je rođeno pet beba, tri dečaka i dve devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

Elektrosnabdevanje

U Moravičkom okrugu danas će se izvoditi radovi na elektromrežama koji će uslvoti isključenja struje.
Zbog radova na dalekovodu potrošači u Jančićima i Rošcima kod zadruge bez električne energije biće od 11.00 do 13.00 časova.
Na teritoriji Gornjeg Milanovca od 09.00 do 14.00 časova planirano je isključenje u Beršićima, Galiču, Gornjim Banjanima, Takovu, Teočinu, Brezni, Brajićima, Ločevcima, Srezojevcima, Drenovi, kao i u selima od Beršića prema Polomu i Rajcu.
U Dragačevu će od 08.00 do 11.00 sati bez električne energije biti područja Graba, Rogače i Zeoka, a od 11.00 do 14.00 časova područja Đeraća, Krstaca, Puhova, Lisa, Donje i Gornje Kravarice, Virova, Lopaša i Prilipca
U Ivanjici su planirai radovi na dalekovodu zbog kojih će od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biti naselja Gliječa, Budoželja i gornji deo naselja Bele Njive.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na vodovodnoj mreži kod bioskopa „Sutjeska“, od 8.00 do 12.00 sati, doći će do prekida u snabdevanju vodom u delu ulica Kralja Petra I, Veselina Milikića i Karađorđeve.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Izvesna opreznost se savetuje srčanim bolesnicima. Moguća je pojava glavobolјe u blažoj formi. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

Policijska uprava

U Čačku su juče evidentirane četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo nezgoda na putevima. Radarske kontrole biće tokom celog dana u Mrčajevcima Bresnici i Lipnici kao i na gradskim saobraćajnicama, Kontrola brzine kretanja vozila viršiće se sve do ponoći.

Stanje na putevima

Na autoputevima i glavnim putnim pravcima u našoj zemlji, vozače očekuje dobra prohodnost puteva, a povoljne vremenske prilike donose dobru vidljivost i suve kolovoze.
Usporenu vožnju vozači mogu očekivati na delu magistralnog puta između Preljine i Ovčar Banje, gde će se do kraja marta od 8 do 17 časova izvoditi radovi na sanaciji kolovoza i zameni odbojne ograde. Radova ima i na deonici od Čačka ka Guči, kod Spomen parka gde će se do 15. aprila saobraćaj izvoditi naizmeničnim propuštanjem vozila. Na deonici Arilje – Prilike, kod mesta Klisura, kao i na putu između Progorelice i Bogutovca, izvode se radovi sanaciji klizišta. Obustava saobraćaja očekuje vozače na deonici Brežđe – Divčibare gde se koristi obilazni put preko Valjeva i kaone.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok su na teretnim na izlaznim terminalima ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj ona višesatna.

Поделите вести