[rstr_selector]

U Čačku juče rođeno šest beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata  dečaci su bili malo dominantniji, rođena su četiri mališana i dve male dame, tako da su Čačak i okolina dobili šest novih stanovnika, četiri dečaka i dve devojčice. U Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu bez struje su Gornja Gorevnica i deo Miokovaca, a od juče popodne ima zaostalih kvarova na niskonaponskoj mreži na seoskom području. Radovi na njihovom saniranju obavljaće se u toku prepodneva. I u pojedinim milanovačkim, ivanjičkim i dragačevskim selima kvarova ima na mreži niskog napona pa pojedina domaćinstva nemaju po jednu fazu. Očekuje se da će kvarovi biti sanirani do podneva.
Na području Gornjeg Milanovca za sutra su planirani radovi na priključenju nove trafostanice od 12 do 14 časova bez struje će biti deo koštunića i deo leđšića zbog priključenja nove trafostanice promlek

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi u Ljubiću na uglu ulica Savkovića kosa i Starčevića put, i u delu Preljine kod firme Mišo internacional. U Lučanima je juče došlo do kvara na vodovodnoj mreži kod Šumskog raja, i od tada je bez vode deo centra Lučana, Industrijska zone i sela Gugalj i Pilatovići. Normalizacija u vodosnabdevanju se očekuje danas do 13 časova.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija će biti povolјnija za hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se i dalјe savetuje astmatičarima. Mogući su glavobolјa i bolovi u mišićima.

Hitna pomoć

U hitnoj pooći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 26 pacijenata, a na teren su izlazili 34 puta. U Gornjem Milanovcu je u toku jučerašnjeg dana evidentirano 26 intevencija od kojih 21 u ordinaciji a pet na terenu.

Stanje na putevima

Promenljivo vreme donosi i promenljive uslove za vožnju, od suvih i vlažnih do mokrih kolovoza sa povremeno jačim pljuskovima koji smanjuju vidljivost i popunjavaju vodom sve neravnine. Odroni zemlje i kamena su učestaliji, a vožnja u ovakvim uslovima je uvek zahtevnija, zato vozite sporije i pažljivije i poštujte sve saobraćajne propise i ograničenja u brzini uz dodatnu oprezunost na deonicama na kojima je saobraćaj izmenjen zbog radova.
Na deonici Pranjani – Trbušani izvode se radovi na izgradnji tunela u okviru gradnje autoputa, a saobraćaj je preusmeren na lokalni put, a na putu od Takova ka Pranjanima saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.
Danas i sutra od 7.00 do 19.00 časova vozače očekuje obustava saobraćaja na deonici Beranovac – Goč u mestu Jovac, a alternativni putni pravac vodi od Vrnjačke Banje ka Goču. Zbog radova zatvoren je deo regionalnog puta između Brežđa i Divčibara, na potesu od Krčmara do Divčibara. Obustava će na snazi biti do 30. juna do kada će se saobraćaj odvijazi obilaznim putem koji vodi preko Mionice, Divaca, Valjeva i Kaone do Divčibara.
Počeli su radovi na rehabilitaciji vijaduktu na magistralnom putu Sušica – Zlatibor. U zoni radova, kod tunela Palisad, postavljena je saobraćajna signalizacija, jedna traka je zatvorena, dok se saobraćaj odvija dvosmerno slobodnim saobraćajnim trakama.
Teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija čekaju oko 180 minuta, a na Batrovcima 120. Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

Поделите вести