[rstr_selector]

U Čačku juče rođeno šest beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri dečaka i dve devojčice. U Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja, ali babice kažu da očekuju da će danas biti, pa ćemo sutra imati bogatiji izveštaj iz milanovačkog porodilišta.

Elektrosnabdevanje

Snabdevanje potrošača strujom na području Čačka, Ivanjice, Guče i Lučana je uredno. Radovi koji su bili planirani na raskresu rastinja u trasi dalekovoda u dragačevskom selu Virovo su odloženi. Planiranih isključenja ima u Gornjem Milanovcu gde će od 09.00 do 13.00 časova zbog radova na dalekovodu bez struje biti potrošači u Ljutovnici prema Otaševićima.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ jutros je zatvorena voda u Ulici Vladike Nikolaja Velimirovića i okolonim ulicama i na Prijevorskom putu za Rošce gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi, radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku pre podneva i očekuje se da normalno vodosnabdevanje bude uspostavljeno do 13 časova.
U Gornjem Milanovcu je u toku noći došlo do pucanja vodovodne cevi u Ulici 7. jula, zbog čega su jutros bez vode potrošači u pomenutoj ulici, i deolovima ulica Nikole Lunjevice i Petra Kočića do Norveške kuće. Redovno snabdevanje vodom očekuje se do 11 sati. Takođe je u toku noći pukla vodovodna cev u Ulici Kneza Aleksandara zbog čega su bez vode staovnici neparne strane ove ulice, od “plavog mosta“ do “Metalca“. Očekuje se da će kvar biti saniran do 12 sati.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su oćekivane meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Hitna pomoć

U čačanskoj Hitnoj pomoći lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 27 pacijenata, a na terenu su intervenisali 35 puta. U Gornjem Milanovcu, evidentirana su 22 pregleda u stanici Hitne pomoći i osam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Poslednji radni dan u ovoj nedelji, ali i poslednji vikend u avgustu doneće pojačan saobraćaj, pa se već u prvim popodnevnim satima mogu stvarati manje gužve na naplatnim stanicama ili na deonicama na kojima se izvode radovi.
Izvode se radovi na košenju putnog pojasa, na deonici Ljig – Takovo, u oba smera. Za saobraćaj su zauzete zaustavne saobraćajne trake, a saobraćaj se odvija preticajnim i voznim saobraćajnim trakama.
Na deonici Kamenica – Šošanica u blizini Kraljeva saobraćaj će biti obustasvljen danas od 7 do 18 časova. Alternativni putni pravac je preko Vrnjačke Banje. Zbog odrona je na snazi izmena režima saobraćaja na deonici Bela Zemlja – Užice, kod mesta Surduk.
Za saobraćaj je zatvorena treća kolovozna traka u smeru Užice – Zlatibor a saobraćaj se odvija nesmetano u dve saobraćajne trake.
Prema podacima Uprave granične policije saobraćaj je na našim putničkim terminalima za sada umeren, tako da se na većini graničnih prelaza vozila zadržavaju od 15 do 30 minuta. S obzirom na to da je vikend pred nama tokom dana se očekuju nešto duža zadržavanja na najoptereenimjim prelzaima u koje spadaju Horgoš, Kelebija, Batrovci, Šid, Gradina, Gostun, Kotroman i Preševo.

Поделите вести