Претрага
[rstr_selector]

U Čačku juče rođeno šest beba

Porodilište

Ove subote nam stiže šest lepih vesti iz čačanskog porodilišta u kome su tokom jučerašnjeg dana rođene četiri devojčice i dva dečaka.

Hitna pomoć

Lekari čačanske Hitne pomoći su tokom jučerašnjeg dana obavili 65 intervencija, od tog broja 35 je u ordinaciji, a 30 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su obavili 26 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta. U ivanjičkoj Hitnoj pomoći bilo je 48 intervencija, pet pregleda na terenu i tri pacijenta su prevezena u Čačak.

Bioprognoza

Danas se očekuje relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Ipak se pridržavanje saveta lekara, uzimanje redovne terapije i umerena fizička aktivnost savetuje svima.

Vodosnabdevanje

Danas će vodosnabdevanje u Čačku i Gornjem Milanovcu biti uredno, kažu iz nadležnih preduzeća. Nema planiranih radova zbog kojih bi voda u toku dana morala da bude zatvarana.

Stanje na putevima

Prema rečima meteorologa, pred nama je sunčan dan sa pravim prolećnim karakteristikama. Kolovozi su suvi, vidljivost je dobra, što samim tim uslovljava i dobru prohodnost puteva. Vikendom se uobičajeno više putuje, pa je samim tim i veći broj vozila na auto-putevima, ali i na putevima koji vode ka turističkim naseljima u zemlji. Lepo vreme donosi i veći broj pešaka na ulicama, zato se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da imaju više opreznosti. Narednih dana očekujemo i veće prisustvo putara zbog radova na redovnom održavanju puteva, ali i na onim deonicama gde je potrebno otkloniti novonastala oštećenja, pa iz „Puteva Srbije” apeluju na više opreza nailaskom na postavljenu signalizaciju.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja.

Policijska uprava

Prema informaciji Policijske uprave u Čačku, tokom prethodna 24 sata na putevima Moravičkog okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgode, i to u Čačku i Ivanjici. U saobraćajnoj nezgodi u Čačku su dve osobe lakše povređene. Radarske kontrole će danas biti na svim frekventnijim putevima u Moravičkom okrugu.

Поделите вести