[rstr_selector]

U Čačku rođeno pet beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prthodna 24 sata rođeno je pet beba, tri dečaka i dve devojčice. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče su rođene dve bebe i to dve devojčice.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda će danas raditi na popravci kvarova na vodovodnoj mreži u Gučkoj ulici, Nušićevoj, Omladinskoj i u Ulici Cara Dušana kod Sokolane. Za vreme radova koji će trajati do 15.00 časova, dolaziće do prekida u snabdevanju vodom. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovnodnoj mreži, kao i ni planiranih isključenja vode.

Elektrosnabdevanje

Na elektro mreži u Čačku nema kvarova, ali će zbog radova na dalekovodu od 11:00 do 13:00 časova bez struje biti potrošači u Šebecima, delu Konjevića i Preljine. Na području Dragačeva su jutros registovana tri kvara na niskom naponu zbog čega su bez struje delovi Vučkovice, Kaone i Viče. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku pre podneva.
U Gornjem Milanovcu i Ivanjici je uredno snabdevanje strujom.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu relativno povolјno uticati na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolјa i nesanica.

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe povređene, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U saobraćajnoj nezgodi  koja se dogodila na području Ivanjice, nije bilo povređenih putnika, pričinjena je samo materijalna šteta, a u Gornjem Milanovcu i Lučanima jučerašnji dan je protgekao bez saobraćjanih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na putnom pravcu od Ovčar Banje ka Preljini, do 22.00 časa na gradskim saobraćjnicama u Čačku, a od 14.00 časova do 2.00 sata iza ponoći na deonici od Konjevića ka Mrčajevcima.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju će danas biti povoljniji, jer se očekuje sunčano i toplije vreme, pa će kolovozi biti uglavnom suvi. Međutim, u planinskim predelima zbog otapanja snega, pored vode i nanosa zemlje, odroni mogu stvoriti probleme, pa se savetuje oprezna vožnja naročito na području Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši, Priboja, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva i Kruševca.
Deonice najopterećeniji putnih prvaca I prioriteta, na kojima ima snega su Divljaka – Ivanjica – Javor, Ivanjica – Buk i Dojeviće – Pazarište – Tutin – Mehov krš.
Na putevima II i III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Užica i Vranja.
Danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju elektronske orpme u tunelu “Brančić” pa će od 9.00 do 17.00 časova biti zatvorena preticajna traka desne cevi tunela, u smeru ka Čačku.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, a teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije čekaju sat i po, na prelazu Sremska Rača oko sat vremena, a na graničnim prelazima Batrovci i Šid, zadržavanje za teretna vozila je i do četiri sata.

Поделите вести