U Čačku sutra počinju tople probe, cena grejanja ista kao prethodne sezone

U Čačku sutra počinju tople probe, cena grejanja ista kao prethodne sezone

Zbog određenih problema na nekoliko lokacija u gradu, pojedine zgrade neće odmah tokom probnog perioda dobiti grejanje

0

U Čačku je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu, tako da će JKP za grejanje sutra početi sa toplim probama. Prema rečima Danka Ćalovića, direktora ovog preduzeća, obezbeđeno je dovoljno energenata za zimu, a s obzirom na to da je za sutra najavljeno zahlađenje, građani će imati tople stanove.

Ćalović kaže da su se prethodnih dana, tokom ispitivanja mreže, pojavili određeni problemi na nekoliko lokacija u gradu, zbog čega je moguće da tokom probnog perioda radijatori neće odmah u svim stanovima biti topli.

– Imamo intervencije na nekoliko mesta u gradu. Uradili smo krak prema obdaništu na Ljubić keju, koji je bio star i trebalo ga je zameniti. Pre neki dan su se javili problemi i na Vinari, tako da sada moramo da rešimo i to, da postavimo novi toplovod. Moguće je da pojedine zgrade u gradu ne dobiju grejanje tokom probnog perioda, a jedan od razloga je to što stanari na vreme ne završe svoje kućne instalacije, ali verujem da će sve to brzo da se reši.

Ćalović je istakao da ove grejne sezone neće doći do poskupljenja usluge grejanja.

– Što se tiče energenata, oni su obezbeđeni, potpisan je ugovor sa Javnim preduzećem „Srbijagas”. Planiramo da se ove godine oslonimo na gas kao glavni energent, ali svakako imamo i rezerve mazuta. Ukoliko bude nekih poremećaja na svetskom tržištu, obezbeđena je dodatna rezerva, mislim da je sa Mađarskom potpisan ugovorom o dodatnim isporukama gasa ukoliko se desi poremećaj globalnih razmera. Cene nafte nisu porasle, tako da ni cena grejanja neće biti korigovana ove godine. Očekujemo stabilno snabdevanje, rekao je Ćalović.

POSTAVI ODGOVOR