U Čačku sve spremno za grejnu sezonu

U Čačku sve spremno za grejnu sezonu

Direktor čačanskog preduzeća za grejanje tvrdi da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu i dodaje da će ona početi i pre 15. oktobra ukoliko niske temperature to budu uslovile

0

Javno preduzeće za grejanje „Čačak“ tehnički je u potpunosti spremno za novu grejnu sezonu, tvrdi Danko Ćalović, direktor ovog preduzeća. Uobičajeno, grejna sezona trebalo bi da počne 15. oktobra, ali Ćalović kaže da će početi i pre toga ukoliko to budu uslovile niske temperature.

Cilj je svesti kvarove na minimum

– Svi toplotni izvori su dekonzervirani i pripremljeni tako da, što se nas tiče, grejna sezona može i sutra da počne. U toku su uobičajene inspekcije pred grejnu sezonu, a neke od njih su već i završene. Završeno je i ispitivanje unutrašnjih gasnih instalacija i upućen je dopis „Srbijagasu“ koji treba da nam odobri puštanje gasa. Svi toplovodi su povezani, ispitani i stavljeni pod pritisak. Za sada se još rade intervencije po zgradama da bi u narednom periodu, zbog regulisanja sistema, kvarovi bili svedeni na minimum, rekao je Ćalović.

POSTAVI ODGOVOR