U Čačku tokom vikenda pet saobraćajnih nezgoda

U Čačku tokom vikenda pet saobraćajnih nezgoda

0
Ilustracija
Saobraćajna policija

Tokom vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice izgubilo život, a tri osobe su lakše povređene. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima dve osobe su prošle sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće do 16 časova na frekventnijim saobraćajnicam u Čačku, i to u ulicama Vidosava Kolakovića, Aleksandra Savića, Bulevaru Tanaska Rajića i Nikole Tesle.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na izmeštanju dalekovoda od Parmencka ka Pakovraću danas će bez struje biti potrošači u Parmencu, Riđagama i Pakovraću od 9.00 do 16.00 časova. Zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona od 9.00 do 14.00 časova struje neće imati potrošači u Trbušanima, oko kamenog mosta i u Ulici Aleksandra Savića, a od 9.00 do 15.00 časova bez električne energije biće potrošači u Rajcu potes Biljege ka Kićanovićima.
Planirani su radovi i na raskresu rastinja u zoni dalekovoda, pa će od 9.00 do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači u Markovici, Dučalovićima, Rtarima i delu Negrišora.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Preljini kod stare pruge je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku pre podneva.
U Gornjem Milanovcu se nastavlja rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Rada Končara, u kojoj će voda biti zatvorena od 8 do 14 časova.
Pored toga, zbog kvara na vodovodnoj mreži i radova na njegovom saniranju prekid u snabdevanju vodom od 8 do 11 sati imaće stanovnici Kragujevačke ulice.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su obavili 33 ambulantna pregleda i isto toliko kućnih poseta, odnosno izlazaka na teren. U Gornjem Milanovcu su evidentirane četiri kućne posete i 18 pregleda u hitnoj medicinskoj službi.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj. Osobama sa srčanim oboljenjima i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i glavobolja.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i dečak, a u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Stanje na putevima

Početak nove radne nedelje obeležiće pretežno sunčano i toplije vreme. Padavine prethodnih dana uslovile su učestaliju pojavu odrona koji su karakteristični za promenljive vremenske prilike ,a mogu predstavjati opasnost u vožnji. Saobraćaj je umerenog intenziteta uz očekivano veći broj vozila u jutarnjim satima na gradskim saobraćajnicama. Na deonicama na kojima se izvode radovi ili na kojima je na snazi obustava saobraćaja potrebno je imati više opreza, ali i tolerancije ukoliko dođe do usporene vožnje. Na magistralnog putu od Pakovraća ka Užicu danas počinju radovi na sanaciji nestabilnih kamenih kosina na deonici Gorjani – Sevojno, zbog čega će se vršiti povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta, a nakon obustava saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na deonici Ivanjica – Ušće, kod klizišta Bedina Varoš došlo je do dodatnog klizanja terena, zbog čega je zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila. Na istom putnom pravcu nakon prekida saobraćaja zbog junskih poplava, saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem.
Do 31. jula izvode se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije za maglu na deonici od petlje Takovo do petlje Preljina. Radovi se izvode u pokretu od 7 do 16 časova, sa zatvaranjem zaustavne saobraćajne trake.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih čekanja, dok se tertna motorna vozila povremeno nešto duže zadržavaju na izlazu ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR