[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

U Čačku tokom vikenda sedam saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, za vikend je u Čačku evidentirano sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je devet lica prošlo sa lakšim telesnim povredama, a jedna osoba je teško povređena. U Gornjem Milanovcu u toku protekla dva dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Radarske kontrole biće  do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

Zbog kvara na dalekovodu bez struje je deo Mrčajevaca i Donje Gorevnice, a kvarova ima i na niskonaponskoj mreži pa u pojedinim čačanskim selima domaćinstva nemaju po jednu fazu. Za danas su planirani radovi na raskresu rastinja u zoni dalekovoda pa će od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biće potrošači u Bečnju, deo prema Mrčajevcima, zaseoci Ilijak,Gusta međa i Korićani.
Na području Gornjeg Milanovca jači vetar uslovio je sinoć kvarove na mreži, pa su jutros bez struje delovi Sinoševića i Ljutovnice.
Kvarova na mreži niskog napona ima i u dragačevskim selima Lis i Milatovići, a u Ivanjici je bez struje Radaljevo u Prilikama, takođe zbog kvara na niskom naponu.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom i respiratornim problemima. Glavobolјa i razdražlјivost se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

Čačanski lekari u hitnoj medicinskoj službi imali su u toku prethodna 24 sata 73 intervencije od kojih je 30 evidentirano u ordinaciji, a 43 na terenu. U hitnoj pomoći u Gornjem Milanovcu lekari su obavili 35 ambulantnih pregleda za 24 sata i sedam kućnih poseta.

Stanje na putevima

Na početku nove radne nedelje, saobraćaj je pojačanog intenziteta unutar gradova, dok se na autoputevima i magistralnim putnim pravcima odvija bez zastoja i prekida. U toku dana biće uslova za kratotrajnu kišu koja povremeno može otežavati vožnju zbog mokrih ili vlažnih kolovoza. Zbog radova je na velikom broju deonica izmenjen ražim saobraćaja zbog čega može doći do povremno usporenije vožnje i kratkotrajnih zastoja.
Naizmenično propuštanje vozila na snazi je na deonici Preljina – Mrčajevci, a od danas do 28. maja izvodiće se radovi i na deonici Mrčajevci – Adrani u periodu od 08.00 do 17.00 časova.
Zbog rekonstrukcije mosta preko Ateničke reke saobraćaj se u delu Ulice Đakona Avakuma kod Plave hale odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora.
Radova ima i na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“, gde se saobraćaj odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju uključujući povremeno i radnike koji regulišu saobraćaj.
Do 30. juna izvode se radovi na zameni ivičnjaka i izradi rigola, na deonici Brzeće – Kopaonik. Za vreme radova od 07.00 do 16.00 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Prema podacima iz Uprave granične policije, putnička vozila na našim graničnim prelazima prolaze bez dužih čekanja, dok se teretna motorna vozila povremeno duže zadržavaju na prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Поделите вести