[rstr_selector]
Image by sherwood from Pixabay

U Čačku tokom vikenda rođeno šest beba

Porodilište

U čačanskom porodilištu u subotu i nedelju je rođeno šest beba, četiri dečaka i dve devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu juče je rođena jedna devojčica.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici nema većih kvarova, a za danas nisu planirani radovi zbog kojih bi dolazillo do isključenja struje.
Manjih problema zbog kvara na niskonaponskoj mreži ima u Brezovicama gde domaćinstva nemaju po jednu fazu i u Markovici u zaseoku Sadljike.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su obavili 28 pregelda, a na terenu su intervenisali 30 puta. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj intervencija u stanici hitne pomoći jer su lekari obavili 45 ambulantnih pregleda, a kućnih poseta je bilo sedam.

Bioprognoza

Očekuje se relativno povolјna biometeorološka situacija. Srčanim bolesnicima i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima.

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode, a u Ivanjici jedna i u sve tri osim pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih lica. U Gornjem Milanovcu su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe lakše povređene.

Stanje na putevima

PočeTak radne nedelje donosi umereniji intenzitet saobraćaja u odnosu na dane vikenda ali se i dalje može očekivati veći broj vozila na putevima u našoj zemlji. Najopterećeniji su putevi ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori.
Do 31. jula, izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta, na deonici Buk – Ušće, u blizini manastira Studenica. U toku radova putnička vozila se naizmenično propuštaju, dok je saobraćaj za teretna vozila obustavljen, a alternativni putni pravac  je deonica Ivanjica – Preko brdo -Odvraćenica – Novi Pazar.
Danas počinju radovi na sanaciji Đerića puta u Gornjoj Gorevnici, a planirano je da radovi trau oko mesec dana.
U Preljini su u toku radovi na lokalnom putu ka Viru i popravci ulice Jakova Albaharija, u Rošcima se vrši rekonstrukciji opštinskog puta za Kablar, a u Loznici i naselju Sajmište izvode se radovi na uređenju lokalnih puteva.
Na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 90 minuta, na graničnim prelazima Kelebija i Batrovci, čekanja su do 120 minuta, na Šidu 60 minuta, dok putnička vozila na graaničnom prelazu Gradina na izlazu iz Srbije čekaju oko dva sata.

 

Поделите вести