[rstr_selector]
Image by Henryk Niestrój from Pixabay

U Čačku uredno vodosnabdevanje, u Milanovcu kvar na Brezanskom cevovodu

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a radovi koji se izvode neće uslovljavati isključenja vode. Danas će u Karađorđevoj ulici biti završeni  radovi na kanalizacionoj mreži, ali će ulica biti zatvorena za saobraćaj do 13.00 časova.
Prema informaciji iz milanovačkog Javno komunalnog preduzeća, zbog kvara na Brezanskom cevovodu danas će doći do prekida u snabdevanju vodom u Beršićima, Takovu i Klatičevu, kao i svih potrošača do „Ponjavića rezervoara“. Voda će biti zatvorena od 11.00 sati do kasnih večernjih časova.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu nema većih kvarova koji bi ometali snabdevanje strujom, a nema ni planskih isključenja za danas. U Dragačevu se nastavlja rekonstrukcija niskonaponske mreže, radovi se obavljaju od 08.00 do 15.00 časova, kada bez struje ostaje zaseok Bežanići u Milatovićima i zaseok Jaćimovići u Puhovu.
U Ivanjici će se danas izvoditi radovi na dalekovodu zbog kojih će od 10.00 do 14.00 časova bez električne energije biti Opaljenik i Gromovići, a bez napona će ostati i repetitor „Ćava“.

Bioprognoza

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata biometeorološka situacija usloviće blago smanjenje tegoba, ali se izvesna opreznost savetuje osobama sa srčanim tegobama. Mogući su neraspoloženje i glavobolјa. Neophodno je adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Stanje na putevima

Na delu auto-puta Miloš Veliki na deonici Preljina-Pakovraće, danas i sutra do 15 časova izvodiće se radovi na košenju na bankinama, zbog čega će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru ka Pakovraću.
Zbog radova na asfaltiranju deonice Pazarište – Sopoćani, danas će do 19 časova biti potpuno obustavljen saobraćaj, a aternativni putni pravac je Rasna – Duga Poljana – Novi Pazar.
Sutra će se na deonici između Kosjerića i Varde izvoditi radovi na asfaltiranju dela puta u selu Seča reka. Saobraćaj će se otežano odvijati od 8 do 15 časova uz povremene potpune obustava.
Na više deonica na oblaznici oko Beograda se izvode radovi zbog kojih saobraćaj može biti usporeniji. Ima ih kod petlje „Orlovača“ zbog čega je zatvoreno isključenje ka Beogradu i Čačku.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15-ak minuta, mada je saobraćaj ka Makedoniciji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini povremeno pojačan, pa su tokom dana moguća i duža zadržavanja od trenutnih, dok su za teretna vozila višesatna zadržavanja na izlazu ka Hrvatskoj i Mađarskoj.

Поделите вести