Претрага
[rstr_selector]

U Čačku uskoro obrazovni centar na otvorenom i dvojezična nastava

Čačanski Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, zajedno sa Tehničkom školom, pokreće otvaranje obrazovnog centra na otvorenom.

Cilj ovog projekta je da privuče što veći broj nastavnika i učenika prirodnih nauka, kaže Gorica Stanojević, direktorka Regionalnog centra. 

– Svrha edukativnog centra je pomoć nastavnicima i profesorima iz oblasti prirpdnih nauka, što podrazumeva i pomoć u njihovom profesionalnom razvoju. Kroz ovaj obrazovni centar planirano je da nastava svih prirodnih predmeta bude povezana, kroz izvođenje oglednih časova u prirodi. Objekti koji će sačinjavati edukativni centar biće postavljeni u dvorištu srednje Tehničke škole, neposredno iz zgrade Regionalnog centra. Važan dsegment ovog parka predstavljaće i deo koji će se odnositi na NTC sistem učenja. U dogledno vreme, slični edukativni centri otvoriće se u pojedinim školama u kojima se smanjio broj dece, a u tim ustanovama postoje materijalni i ljudski resursi – rekla je Stanojevićava. 

Prema njenim rečima, izgradnja edukativnog centra samo je uvod u još jedan projekat koji se odnosi na obrazovni turizam. Naime, kroz saradnju sa Gete institutom, 16 čačanskih nastavnika naučiće nemački jezik što će omogućiti da se u pojedinim školama izvodi dvojezična nastava.

– Reč je o zajedničkom projektu Centra i Gete instituta To je projekat u kome će učestvovati 16 čačanskih nastavnika prirodnih nauka koji će učiti nemački jezik do nivoa B-2. Projekat će trajati 2,5 godine i poslužiće kao odlična osnova da se u našem gradu izvodi dvojezična nastava za učenike koji postižu zapažene rezultate iz prirodnih nauka. Na isti način uvešćemeo bilingvalnu nastavu za engleski i italijjanski jezik, a očekujemo odgovor ambasada i za učenje ruskog i francuskog jezika. U ovaj projekat nameravamo da povežemo i privredu, pratimo ko su investitori kod nas i okruženju, a ono što je nama bitno je da što više profesora prođe obuku za jezike kako bi širili međunarodnu saradnju i omogućili da naši profesori učestvuju u evropskim i svetskim projektima – rekla je Gorica Stanojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *