[rstr_selector]

U Čačku uskoro „video pauk“

Iz JKP Parking servis, najavili su da će u Čačku najkasnije do 10. maja biti uveden takozvani video pauk. Prema rečima Dragana Grujovića, koordinatora u ovom preduzeću, to znači da će biti pooštrena kaznena politika odnošenja vozila. Reč je o istom pauk vozilu koje već funkcioniše na ulicama Čačka, a u koje će biti ugrađena savremena oprema za video nadzor, navodi Grujović i dodaje da vozači moraju voditi računa kako se parkiraju.

– Više neće biti obaveza saobraćajne policije da izdaje rešenja na licu mesta, već će radnici JKP „Parking servis“ koji će vozilom kružiti po gradu, fotografisati nepropisno parkirane automobile i putem bežičnog interneta fotografije direktno slati u stanicu saobraćajne policije ili na Depo našeg preduzeća, gde će dežurni policajci izdavati rešenje za uklanjanje konkretnih vozila, rekao je Grujović.

Savremeniji rad Parking servisa

On je objasnio da je reč o istom pauk vozilu u koje je ugrađena oprema za video nadzor.

– U vozilu se nalazi softver čime je kompletno automatizovano sa video nadzorom i prilagođeno savremenijem radu Parking servisa. Sistem rada je takav da će vozilo snimati ceo grad, vozači pauka će fotografisati vozilo koje je nepropisno parkirano i taj snimak se šalje u saobraćajnu policiju. Na osnovu toga policija izdaje nalog za uklanjanje vozila, a nalog se štampa direktno u pauk vozilu. Radno vreme pauka radnim danima je od 7.00 do 22.00 časa, a subotom od 7.00 do 15.00 časova, rekao je Grujović i dodao da Depo u koji se uklanjaju vozila radi 24 sata, pa vlasnici tih vozila mogu doći i preuzeti ih u bilo koje vreme.

Поделите вести

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести