[rstr_selector]
Ilustracija

U četiri saobraćajne nezgode četiri lakše povređene osobe

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave u toku prethodna 24 sata u Moravičkom okrugu su evidentirane četiri saobraćajne nezgode, po jedna u Čačku i Lučanima u kojima su četiri osobe lakše povređene. U Gornjem Milanovcu i Ivanjici se takođe dogodila po jedna saobraćajna nezgoda, ali pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 22.00 na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a do 17.00 na području Ivanjice.

Stanje na putevima

Meteorolozi za danas najavljuju toplo vreme koje će pogodovati vozačima. Zbog kraja radne nedelje očekuje se pojačan saobraćaj tokom dana pa se savetuje veća opreznost za volanom. Opreznost je neophodna i na deonicama na kojima se i dalje izvode radovi.
Juče je pušten saobraćaj u oba smera preko vijadukta na obilaznici oko Čačka. Usporena je vožnja na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac zbog produžetka radova na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije neophodne za radove na mostu preko potoka Suva jaruga. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, dok se saobraćaj naizmenično odvija levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu. I dalje je obustavljen saobraćaj na deonici Lučani – Guča zbog radova na sanaciji Liške stene, a vozila su preusmerena na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Do 15. novembra je obustavljen saobraćaj na deonici Beršići – Gornji Banjani zbog radova na sanaciji klizišta, a vozači mogu koristiti lokalne puteve i državni put Rajac – Beršići. Isti radovi se izvode i na putu Prilike – Jasenovo, u blizini mesta Preseka gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na putu Arilje – Visoka – Ljetine izvode se radovi na postavljanju novog sloja asfalta pa se vozila naizmenično propuštaju, a isti režim je i na glavnom putnom pravcu između Bačevca i Kosjerića.

Vodosnabdevanje

U Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 247 je došlo do pucanja vodovodne cevi, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda kvar će biti saniran u toku dana. Za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U Gornjem Milanovcu će do 13.00 časova, zbog radova na saniranju kvara, bez vode biti ulice Prvomajska, Rige od Fere, Gavrila Principa, Baba Višnjinoj, Rake Ljevajca i Gospodar Jovanovoj.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku, u toku prethodna 24 sata, evidentirano je 46 pregleda, a na terenu je bilo 36 intervencija. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 23 pacijenta u Hitnoj pomoći, a obavili su i 12 kućnih poseta, dok su u Ivanjici pomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi zatražila 63 pacijenta, a kućnih poseta je bilo pet.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak, dok u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Поделите вести