[rstr_selector]

U Gimnaziji, ipak, predmetni nadzornici

Krajem decembra u čačanskoj Gimnaziji je bila najavljena eksterna evaluacija, ali do nje nije došlo jer bi time bio prekršen dogovor koji su profesori i direktori iz Čačka imali sa ministrom prosvete. Prema rečima direktora Gimnazije, Ivana Ružičića, dogovor je bio da spoljašnji nadzor vrše predmetni nastavnici, a oni će biti izabrani tek 1. februara.

– Na sastanku koji smo sa ministrom prosvete imali 30.avgusta prošle godine dogovoreno je da se u Gimnaziji u Čačku obavi predmetni nadzor i da u njemu ne učestvuju oni koji su dolazili prilikom prethodnih spoljašnjih vrednovanja. Takođe, tom prilikom dogovoreno je i da se izvrše određene izmene Pravilnika o vrednovanju. Prilikom ministrove prosvete u novembru, sve je to ponovo potvrđeno, a onda nam je krajem decembra najavljena eksterna evaluacija iako nisu postojali uslovi da se ispuni dogovor iz avgusta. Naime, u međuvremenu je ministar raspisao konkurs za izbor spoljnih saradnika-predmetnih savetnika. Na nivou Srbije trebalo bi da 200 profesora, učitelja i nastavnika bude izabrano da vrši upravo predmetni nadzor, a oni na posao treba da stupe tek 1. februara, kaže Ružičić.

Novi sastanak sa ministrom

Kada je najavljeno spoljašnje vrednovanje koje je u decembru trebalo da obavi tim od čak 17 članova od kojih su pet oni koji su bili ovde u maju prošle godine, iako je izričito bilo naznačeno da ti ljudi više ne treba da dolaze u Čačak, Ružičić kaže da su profesori zatražili hitan sastanak kod ministra.

– Ministar je tada još jednom prihvatio primedbe profesora čačanske Gimnazije i složio se da nije ispoštovan dogovor iz avgusta. Dogovoreno je da se spoljašnji nadzor obavi 22. i 23. februara, odnosno kada počnu da rade predmetni nadzornici. A oni koji su pokušali da u decembru ovo vrednovanje organizuju u ime Ministarstva prosvete, uradili su suprotno svim dogovorima koji su postignuti sa ministrom, rekao je Ružičić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *