[rstr_selector]

U godini jubileja dve prestižne nagrade za UTP Morava

Ugostiteljsko turističko preduzeće „Morava“ iz Čačka je u godini jubileja dobilo dva značajna priznanja. Privredna komora Srbije nedavno je ovom preduzeću dodelila nagradu za 70 godina uspešnog rada i poslovanja, a drugo priznanje je stiglo od redakcije časopisa „Turistički svet“ .

– Ovih dana smo dobili dve začajna nagrade i to od Privredne komore Srbije koja nas je nagradila za 70. godina uspešnog poslovanja, a pre dva dana redakcija časopisa „Tursitički svet“, koja prati dešavanja u turizmu kako u Srbiji, tako i u regionu, dodelila nam je nagradu „Amasador dobre usluge“. Ta priznanaja nam jako znače i obavezuju nas da nastavimo sa uspešnim radom. Sve ovo je priznanje rada generacija i generacija koje su provele radni vek u ovoj firmi, kao i ljudi koji su trenutno zaposleni, kaže Verica Kostić, direkotorka Morave.
Ona je rekla da je jedna od značajnijih investicija u poslednje vreme rekonstrukcija Hotela Morava, i da će se sa tim poslom nastaviti i naredne godine.
– To nije proces koji može brzopotezno da se završi, pa ćemo nastaviti sa ulaganjima u jedan od najvažnijih i najprepoznatljivijih objekata našeg preduzeća, a to je Hotel Morava.

 Takovo ponovo gradska kafana?

 Hotel „Beograd“ i gradska kafana „Car Lazar“ su nakon privatizacije zadržali nekadašnji izgled i duh starog Čačka. Na pitanje da li bi još neki ugostiteljski objekat mogao da vrati starogradski sjaj, Verica Kostić je rekla da oni poštuju ono što država kaže, pa u vezi sa tim i tradiciju.
– Hotel „Beograd“ i kafana „Car Lazar“ su dva najznačajnija objekta, prvenstveno zbog perioda gradnje. I njih ćemo svakako po svaku cenu zadržati da budu autentični, prepoznatljivi i da ostanu zaštitini znak ne samo firme već i grada. To je nešto što se ne sme dirati i što se mora sačuvati po svaku cenu od zuba vremena i mora ostati autentično. Postoje naravno i drugi objekti koji su iz tog perioda gradnje, koji datiraju iz prošlog veka. U svemu tome negde smo i mi ograničeni propisima ali ono što je nama najzahtevnije i najinteresantnije sa čime smo hteli i da se uhvatimo u koštac, i ono što grad najviše voli, to je restoran Takovo koji nije u potpunosti srušen. Planiramo, ukoliko nam to propisi budu dozvoljavali, da zadržimo autentičnost objekta, ali i da ga osavremenimo sadržajima koji se nameću zbog savremenog načina života odnosno zahtevima savremenog gosta, kaže naša sagovornica. Na pitanje da li to znači da će Takovo ponovo postati kafana, Verica Kostić je kratko odgovorila „iskreno se nadam da hoće“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *