U Goračićima u kvaru trafostanice Plazinići, Dublje, Bogićevići i Gornje Plazine

U Goračićima u kvaru trafostanice Plazinići, Dublje, Bogićevići i Gornje Plazine

0
Ilustracija
Elektrosnabdevanje

Snabdevanje potrošača strujom U Čačku od jutros je uredno. Nema kvarova, a ni planiranih isključenja za danas.

Na području Gornjeg Milanovca bez struje je zaselak Prline na Rudniku zbog kvara na dalekovodu koji će biti saniran u toku dana, a radovi na niskonaponskoj mreži koji su bili planirani za danas, odloženi su. Obavljaće se  od sutra do petka 27. januara,  od 09.00 do 16.00 časova kada će bez struje ostajati potrošači u Bogdanici, u zaseoku Čolovići i u delu prema školi.

U Goračićima su u kvaru četiri trafostanice – Plazinići, Dublje, Bogićevići i Gornje Plazine. Radovi na popravci kvara su u toku.

U Ivanjici nema planiranih isključenja struje, a na seoskom području ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži, zbog kojih pojedina domaćinstva nemaju po jednu fazu.

Kvarovi će biti sanirani u toku dana.

Vodosnabdevanje

Vodosnabdevanje je uredno u Čačku, Gonjem Milanovcu i Ivanjici.

Stanje na putevima

Magla će tokom jutra smanjivati vidljivost na putevima na zapadu Srbije, u  Šumadiji, Pomoravlju, kao i na planinama. Trenutno je ima na teritoriji Aranđelovca, Mladenovca, Rušnja , Topole, Kraljeva i Kragujevca, pa se vozačima savetuje pažljivija vožnja. Porast dnevnih temperatura i otapanje snega u višim predelima donose bolju prohodnost puteva u zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlje, gde je bilo najviše snežnih padavina, ali nagle promene vremena donose i česte odrone, nanose zemlje i vode na kolovozu, a tada se sva oštećenja na putu teže primećuju.

Saobraćaj je na glavnim putnim pravcima umerenog intenziteta, ali će unutar gradova biti pojačan zbog početka radne nedelje i završetka školskog raspusta za osnovce.

Prema informacijama iz zimske službe JP Putevi Srbije, saobraćaj se na putevima koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice, Valjeva, Prijepoja, Loznice i Užica, kao i na onim ka zimskim centrima, odvija bolje u odnosu na prethodne dane, ali se danas ponovo očekuju snežne padavine. Putevi I i II prioriteta su prohodni, ali se vozačima preporučuje da ne kreću na put bez dobrih zimskih guma i kompletne zimske opreme, kao i da se u ovakvim vremenskim uslovima, odlučuju za puteve I reda na kojima je prohodnost uvek bolja.

Zbog velikog odrona na magistralnom putu Raška – Rudnica u mestu Kaznoviće saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a odrona i nanosa ima i na deonici Brus – Brzeće gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, a na teretnim se formiraju duže kolone kamiona na ulasku u Mađarsku i Hrvatsku.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, proteklog vikenda u Čačku su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole će biti od 06.00 do 14.00 časova na deonici Preljina – Mojsinje, od 08.00 sati do ponoći na putu od Konjevića ka Beljini,  a od 14.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR