U Gornjem Milanovcu od danas radi kvantaška pijaca

U Gornjem Milanovcu od danas radi kvantaška pijaca

0
Foto Pixabay

Danas je u Gornjem Milanovcu počela da radi kvantaška pijaca u Ulici Miloša Velikog, kod zelene pijace, koja je prilagođena za prodaju iz kamionskog prostora. Na kvantaškoj pijaci kupcima svoje proizvode mogu da ponude kako poljoprivredni proizvođači iz Gornjeg Milanovca, tako i poljoprivrednici iz okruženja. Radno vreme pijace biće svakog dana od 6 do 16 časova.

Vodosnabdevanje

U Gornjoj Trepči na granici sa Prislonicom došlo je do pucanja vodovodne cevi i voda je isključena, a kvar je registrovan i u Prijevoru na Drobnjačkom brdu. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu prekid u snabdevanju vodom imaće potrošači u Ulici Miloša Velikog od 9 do 11 sati, u Ulici Dragana Jeftića od 9 do 12 , a od 10 do 13 časova bez vode će biti deo Kragujevačke ulice.
Zbog kvara na hidroforskom postrojenju od juče su bez vode meštani Velereči u zaseoku Krlovci. Radovi na saniranju kvara obavljaće se u toku dana.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. U saobraćaju je neophodna pažnja.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 60 intervencija od kojih 21 u ordinaciji a 39 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 25 ambulantnih pregleda i 10 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Uslovi u kojima će se danas odvijati saobraćaj biće pravi jesenji. Kiša, mokar kolovoz i slabija vidljivost otežavaće vožnju.
Do 17. oktobra izvodiće se radovi na popravci mosta preko Čemernice na deonici Preljina – Konjevići. U zoni radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Do 21. oktobra na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, saobraćaj se potpuno obustavalja u periodu od 8 do 14 časova zbog radova na mostu „Sušica“. Vozači mogu koristiti alternativni lokalni put oko Mačkata. Produženi su radovi u tunelu Surduk i trajaće do 26. oktobra. Radovi se izvode od 19 časova do 7 sati ujutru i saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila
Još danas će biti obustavljen saobraćaj na deonici Jarčujak – Kraljevo zbog radova na izradi diletacije na nadvožnjaku Zelena Gora.
Prema podacima Uprave granične policije na teretnim terminalima vozila se duže zadržavaju prilikom izlaska iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj, dok na putničkim nema zadržavanja.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR