[rstr_selector]

U Gornjem Milanovcu počelo pranje ulica

U Gornjem Milanovcu je juče počelo pranje gradskih ulica i trotoara. Zbog niskih noćnih i jutarnjih temperatura, pranje ulica će narednih dana biti obavljano od 8 do 16 časova. Za danas je planirano pranje Platoa ispred ulaza u Spomen park „Brdo mira“ i ulica Rajićeve do Drinčićeve i Drinčićeve od Rajićeve do Takovske.

Elektrosnabdevanje

U Ivanjici će danas zbog radova na dalekovodu od 08.00 do 16.00 časova bez struje biti potrošači u Lukama i to zaseoci Krdžići, Zornići, Milenkovići, Lazovići i Vasovići.
Na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Guče i Lučana nema planiranih isključenja struje za danas, a nema ni većih kvarova tako da je snabdevanje strujom uredno.

Vodosnabdevanje

U Ulici 15 u Beljini jutros je registrovan kvar na vodovodnoj mreži. Radovi na popravci kvara obavljaće se u toku pre podneva, a vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija izazvaće uobičajene tegobe kod većine hronično obolelelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, kao i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći imali su isti broj intervencija na terenu i u ordinaciji u toku prethodna 24 sata – 24 pacijenta pregledali su u stanici hitne pomoći, a isti broj pregleda evidentiran je na terenu. U hitnoj medicinskoj službi u Gornjem Milanovcu evidentirano je 15 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na putnom pravcu između Mojsinja i Mrčajevaca, a od 14.00 do 22.00 časa na području grada.

Stanje na putevima

Jutarnji mraz i magla po kotlinama mogu otežavati vožnju, na putevima u nižim predelima povremeno slaba kiša će ponege uslovljavati vlažne kolovoze, dok se na planinskim putevima zbog mogućih slabih snežnih padavina nastavaljaju zimski uslovi vožnje. Najopterećeniji putni pravci I prioriteta su prohodni i na njima nema snega, a na državnim putevima II i III prioriteta snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica i Vranja. Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na planinskim putevima na području Ivanjice, Novog Pazara i Kraljeva, kao i na putnim pravcima Jošanička Banja – Kopaonik, Brzeće – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Na Goliji je neprohodan putni pravac Odvraćenica – Preko brdo.
Prema podacima Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije čekaju 180 minuta, na graničnim prelazima Šid i Batrovci 300 minuta, a na prelazu Sremska Rača 60 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести