[rstr_selector]

U Gornjem Milanovcu većina sela bez struje

Vodosnabdevanje

Zbog kiše, snega i jakog vetra na području Gornjeg Milanovca je u kvaru 11 dalekovoda. Bez struje je većina milanovačkih sela među kojima su Majdan, Rudnik, Šilopajski kraj, Svračkovci, Gornji Banjani, Rajac, Ravna Gora, Teočin, Gojna Gora, Srezojevci, Lunjevica i Jablanica. Zbog nestanka struje, doći će i do prekida u vodosnabdevanju pojedinih delova naselja Rudnik. Do stabilizacije vodosnabdevanja doći će nakon uspostavljanja redovnog snabdevanja električnom energijom.
U Čačku će zbog kvara na vodovodnoj mreži potez „Biorci” biti bez vode u prepodnevnim časovima, do završetka radova na popravci. U ostalim delovima našeg vodosistema snabdevanje vodom je redovno.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 27 pacijenata u ordnaciji, a na terenu su intervenisali 54 puta. U Gornjem Milanovcu evidentirano je 24 pregleda i šest kućnih poseta, a u Ivanjici 72 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

Danas se očekuje relativno poboljšanje biometeorološke situacije. Uobičajene tegobe su moguće kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja. U saobraćaju se preporučuje povećana koncentracija.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku protekla 24 sata rođene su četiri bebe, od toga tri devojčice i jedan dečak, dok je u Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođen jedan dečak.

Policijska uprava

Prethodnog dana na putevima u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda. Vozačima se savetuje opreznija vožnja zbog mokrih kolovoza. Radarska kontrola biće do 22.00 časa na teritoriji grada.

Поделите вести