[rstr_selector]

U Guči tokom 7 saborskih dana 23 krivična dela

Za vreme održavanja 53.Sabora trubača u Guči, saobraćajna policija je svakodnevno vršila pojačanu kontrolu saobraćaja na svim prilazima prema Guči i preduzela sve mere da bi se izbegle gužve i zastoji. Kontrolisano je 6653 vozila i otkriven 1.091 prekršaj.

Podneto je 429 prekršajnih prijava zbog izvršenih prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i uručeno 656 zapisnika o prekršajima za koje je predviđeno izricanje novčane kazne u fiksnom iznosu. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključena 394 vozača, a 37 vozača je zadržano do istrežnjenja.

Tokom sedam saborskih dana policija je podnela 4 prekršajne prijave protiv lica koja su narušavala javni red i mir, a evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica lakše povređena.

Policijska uprava u Čačku preduzela je pojačane aktivnosti i u svim oblastima javne bezbednosti.

Evidentirana su 23 krivična dela, od kojih je najveći broj krađa (12), pet teških krađa, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, laka telesna povreda, sitna krađa, utaja ili prevara, neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tokom 53. Sabora trubača u Guči prijavljen je boravak 1.118 stranih državljana iz 35 zemalja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018