[rstr_selector]

U Hitnoj nema pauze

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 30 pacijenata i još 49 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 35 ambulantnih pregleda i 5 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 72 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrNa većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike danas mogu imati relativno povolјan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima, astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja, glavobolјe i reumatskih bolova. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“ i gornjomilanovačkog komunalnog preduzeća, stanovnici Čačka i Gornjeg Milanovca vodom će danas biti uredno snabdeveni s obzirom na to da trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži i da u toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana.

Porodilište

beba-1-servis-obrU porodilištu u Čačku rođena su dva dečaka i dve devojčice, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu jedan dečak.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema informacijama Saobraćajne policije u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodile su se tri saobraćajne nezgode. Sve tri nezgode dogodile su se u Čačku i u njima su dve osobe zadobile lake, a jedna teške telesne povrede.

Поделите вести