U Ivanjici i Lučanima vanredna situacija i dalje na snazi, čišćenje puteva...

U Ivanjici i Lučanima vanredna situacija i dalje na snazi, čišćenje puteva otežano zbog novih padavina

U Ivanjici i Lučanima još nema uslova za ukidanje vanredne situacije jer su mnogi putevi ka planinskim selima i dalje neprohodni. Sneg se čisti prema prioritetima, životno ugroženog stanovništva nema a snabdevanje strujom i vodom je uredno

0

U Ivanjici je i dalje na snazi vanredna situacija jer još uvek ima neprohodnih puteva, naročito u planinskim selima. Na području ove opštine u nižim predelima danas je padala kiša, a u višim sneg slabog intenzitet, kaže Budislav Vukašinović, načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, u toku je čišćenje puteva na seoskom području.

– Putevi ka mesnim zajednicama i centrima sela su prohodni, što se toga tiče stanje je dosta dobro. Snabdevanje strujom i vodom je uredno, a sada radimo na čišćenju puteva u zaseocima.

Otežano čišćenje puteva u Dragačevu zbog novih snežnih padavina

U Dragačevu je prethodne noći padao sneg, a padavine su se nastavile i danas, zbog čega je otežano čišćenje puteva koji su već bili pročišćeni, kaže Vesna Stambolić, predsednica opštine Lučani i dodaje da još uvek nema uslova za ukidanje vanredne situacije. Nema životno ugroženog stanovništva, a sneg sa puteva se čisti prema prioritetima.

– Osamnaest mesnih zajednica je dobilo gorivo kako bi Saveti tih mesnih zajednica sami radili na raščišćavanju pojedinih puteva. Dobili smo najavu od republičkog Štaba za vanredne situacije da ćemo dobiti gorivo da završimo te poslove. Situacija na terenu je otežana, sneg sve više pada, tako da su i oni putevi koji su bili potpuno očišćeni sada prekriveni novim snegom, kaže Vesna Stambolić i dodaje da je, osim snega koji zadaje najveće probleme, sve drugo u redu, sve dežurne ekipe su na terenu i čiste prema prioritetima.

POSTAVI ODGOVOR