Претрага
[rstr_selector]

U Ivanjici otežan saobraćaj u višim predelima

Na području Ivanjice je tokom noći padao sneg, ali se nije duže zadržao na kolovozu tako da trenutno u višim predelima ima mestimično zaostalog snega do 3 santimetra.

Temperatura je u plusu tako da se sneg topi i lako čisti, kaže Nada Tošović iz ivanjičkih Puteva. Prema njenim rečima, svi putevi na teritoriji ove opštine su prohodni uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a saobraćaj je otežan u višim predelima, gde ima i magle pa vozači moraju biti posebno oprezni:

– Na svim putevima je obavezna upotreba zimske opreme i lanaca, a zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere važi na svim državnim putevima osim na deonici Divljaka – Ivanjica, iz pravca Arilja. Preduzeće za Puteve je spremno za zimsko održavanje, s obzirom na to da je Ivanjica planinsko područje, ne sme nas iznenaditi ni veći sneg od ovog. Po potrebi su uvek na terenu od dva do četiri kamiona, a juče je bilo angažovano više zbog snežnih padavina. Stigle su nam dovoljne količine soli, a rizlu smo već obezbedili jer imamo naš kamenolom, zaključila je Nada Tošović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести