Претрага
[rstr_selector]

U jednoj saobraćajnoj nezgodi šestoro povređenih

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku se u toku jučerašnjeg dana dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je pet osoba zadobilo teške telesne povrede, a jedno lice je prošlo sa lakšim povredama. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarskih kontrola ni danas neće biti.

Stanje na putevima

put_80x80Dobra vidljivost, suvi kolovozi i umeren intenzitet saobraćaj van većih gradova i ovoga jutra olakšavaju vožnju. Međutim, meteorolozi danas ne isključuju mogućnost pljuskova, a u pojedinim krajevima oni mogu biti praćeni i grmljavinom i gradom. Iz AMSS upozoravaju da prelazak sa suvih na mokre kolovoze mogu biti opasni ukoliko brzina nije prilagođena uslovima na putu, a nedovoljno odstojanje između vozila takođe može biti opasno jer je na mokrom kolovozu duži zaustavni put. Na mnogim državnim putevima je svakim danom sve više radova zbog kojiih je saobraćaj izmenjen.
Zbog radova na uklanjanju stena i nestabilnih kamenih kosina u Ovčarsko–kablarskoj klisuri na deonici Pakovraće – Kratovska stena do sutra će biti povremenih obustava u saobraćaju u trajanju od 15 do 20 minuta, nakon toga na ovoj deonici se nastavljaju radovi na redovnom održavanju puta zbog čega će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
U toku su i radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na putu između Požege i Arilja, gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, četiri devojčice i dva dečaka, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu već dva dana nije nije bilo porođaja.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 36 pacijenata, a na terenu su intervenisali 48 puta. U Gornjem Milanovcu je u isto vreme evidentirano 25 ambulantnih pregleda, a kućnih poseta je bilo devet.

Bioprognoza

bioprognozaNestabilna vremenska situacija može uzrokovati tegobe kod cerebrovaskularnih bolesnika, kao i kod osoba koje imaju problema sa reumom i astmom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i umora.

Vodosnabdevanje

voda servis mala
Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a radovi koje će izvoditi radnici „Vodovoda“ neće usloviti zatvaranja vode. U Gornjem Milanovcu će od 08.00 do 13.00 časova bez vode biti Korčaginova ulica i deo Nevada, a od 08.00 do 14.00 Ulica 17. septembra.

Поделите вести