U jučerašnjem nevremenu poplavljena mnoga domaćinstva na teritoriji Kraljeva

U jučerašnjem nevremenu poplavljena mnoga domaćinstva na teritoriji Kraljeva

U naseljima Jovac, Ribnica, Mošin Gaj, Ribničkih partizana i u Kovačima, u skoro svim domaćinstvima voda je dolazila do ulaznih vrata i punila podrumske prostorije iz kojih su je tokom popodnevnih sati i noći crpeli vatrogasci i spasioci Sektora za vanredne situacije

0

Na delu teritorije Kraljeva, koji je juče najviše zahvaćen jakim padavinama, proglašena je vanredna situacija. Prema rečima Radojice Kočovića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, kišni talas je tokom dana u tri navrata zahvatio rejon Vrbe, Kamenice, Goča i Bunjačkog brda, nakon čega su bila poplavljena mnoga domaćinstva.

– U naseljima Jovac, Ribnica, Mošin Gaj, Ribničkih partizana i u Kovačima, u skoro svim domaćinstvima je voda došla do ulaznih vrata, odnosno prodrla je u podrumske prostorije. Vatrogasci i spasioci Sektora za vanredne situacije su tokom popodnevnih sati i tokom noći crpeli vodu iz tih objekata. Kada se voda potpuno povuče izvršićemo dezinfekciju kako ne bi došlo do zaraze na tom području, kaže naš sagovornik.

Vanredna situacija i u brdsko-planinskim predelima

Kočović je dodao da je vanredna situacija uvedena i u mesnim zajednicama u brdsko-planinskom području koje su tokom ovog meseca više puta bile zahvaćene jakim nevremenom.

– Vanredna situacija uvedena je i u mesnim zajednicama Mlanča, Studenica i Gokčanica koje su u više navrata zahvaćene kišom i jakim nevremenom. Pored intervencije Grada i mehanizacije javnih preduzeća u ovim mestima je više puta tokom ovog meseca oštećena putna infrastruktura. Radimo na utvrđivanju štete i cilj nam je da obezbedimo sredstva kako bismo ove lokacije doveli u normalno stanje, kaže Kočović.

POSTAVI ODGOVOR